17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirel Rădoi: „E o revanşă, dar deocamdată nu am realizat mare lucru“

Mirel Rădoi: „E o revanşă, dar deocamdată nu am realizat mare lucru“

România a învins Islanda, dar Mirel Rădoi a surprins cu alegerea primului 11, când i-a titularizat pe Rațiu și Nedelcu. La finalul meciului, acesta s-a arătat încântat de victorie, dar rămâne cu capul pe umeri înainte de partidele cu Liechenstein şi Macedonia.

Chiar dacă deocamdată nu am realizat mare lucru, a fost o victorie mare și e și o revanșă, dar rezultatul e bun pentru moralul nostru, pentru încrederea în propriile forțe la următorul joc. Să sperăm că legăm victoriile și după aia vedem ce șanse mai avem de calificare. E ușor de spus acum, dar eu mă gândesc cum facem să recuperăm cât mai repede jucătorii.

Nu vreau să încerc să surprind pe cineva, fac echipa în ziua meciului, după prânz. Mereu mai am două-trei poziții, anzalizăm toate datele. Titularizarea lui Rațiu nu mi-a pus mari probleme, cu toate că mulți nu îl prea știu, dar eu îl cunosc de la tineret și JO, are personalitate, chiar dacă nu își ascunde emoțiile la debut.

Și eu am avut emoții, nu suntem animale. Apoi cu titularizarea lui Dragoș, pentru că aveam nevoie de cineva cu talie și să verticalizeze mai mult, pentru că erau spații libere. E mult mai rapidă schimbarea de direcție a lui Dragoș decât la Răzvan. Dar remarc diferența pe care au făcut-o cei de pe bancă, asta am și discutat, că Islanda își impune ritmul, dar din minutul 60, Islanda are unele probleme de organizare”, a punctat Rădoi.

Precauţie înainte de Liechtenstein

Chiar dacă la prima vedere pare un meci accesibil, Mirel Rădoi nu neglijează deloc duelul cu Liechtenstein.

Deocamdată mă interesează meciul cu Liechtenstein, chiar dacă pare foarte ușor. Am auzit că au luat doar 2-0 cu Germania, sunt curios să văd partida. Sunt sigur că Germania a avut ocazii, posesie, dar vreau să văd ce sistem de joc au folosit, dacă au tot 5-3-2.

Este poate cea mai importantă partidă dintre acestea 3. De ce? Pentru că poate fi o doză prea mare de euforie după succesul cu Islanda și să nu cădem în capcană și să ne facem de râs cu Liechtestein. Nu putem să câștigăm decât prin grup, prin sacrificii. Veteranii sunt alături de cei tineri și le dau sfaturi”, a precizat Rădoi.

Probleme în atac

Denis Alibec a fost trimis pe teren din primul minut de către Mirel Rădoi, însă a fost nevoit să ceară schimbare, după ce în minutul 73 a acuzat dureri musculare la coapsa stângă.

Trei minute mai târziu, vârful român a fost înlocuit de Jovan Markovic, atacantul Universității Craiova. La conferința de presă ulterioară meciului, selecționerul României, Mirel Rădoi, a declarat că întâmpină dificultăți în privința postului de atacant pentru meciul cu Liechtenstein, întrucât ambii jucători ofensivi folosiți cu Islanda au câte o problemă.

Pare a fi destul de grav la Alibec, din ce ne-au spus el și doctorul. Rămâne Markovic, dar și el, fiind un jucător foarte tânăr, acuză o stare de oboseală. Va trebui să găsim soluții în acea zonă. Să vedem dacă putem apela la Markovic sau să jucăm cu un vârf fals”, a explicat Rădoi.

Citeşte şi: România, „în cărţi“ pentru calificarea la CM după victoria din Islanda

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS