13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisO nouă accidentare, o altă retragere. Halep a renunţat la turneul de la Cincinnati

O nouă accidentare, o altă retragere. Halep a renunţat la turneul de la Cincinnati

Continuă coșmarul pentru Simona Halep. Simona Halep (România, 13 WTA) s-a retras înaintea meciului cu Jessica Pegula (SUA, 30 WTA), din turul 2 al turneului WTA 1.000 de la Cincinnati (SUA).

Revenită recent în circuit după trei luni de absență, Halep s-a accidentat din nou şi a declarat forfait încă dinaintea turului secund de la Cincinnati.

Reamintim că Simona s-a confruntat cu probleme la coapsa dreaptă încă de la partida din turul inaugural cu Magda Linette, solicitând un time out medical în setul al doilea. Totuși, ea a continuat meciul și s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1.

Eleva lui Darren Cahill speră acum să se refacă până la US Open (30 august – 12 septembrie):

„Din păcate, în această dimineață am aflat că am o mică leziune în mușchiul aductor drept și, prin urmare, era prea riscant să joc în seara asta. Mă voi odihni și voi face tot ce pot pentru a fi pregătită pentru US Open”, a anunțat Simona Halep.

Astfel, Simona părăsește într-un mod trist și turneul de la Cincinnati, unde a disputat trei finale în carieră, toate pierdute: 3-6, 6-7(5) cu Serena Williams (SUA) la ediția din 2015, apoi cu 1-6, 0-6 în faţa Garbinei Muguruza (Spania) în anul 2017 și 6-2, 6-7(6), 2-6 pentru Kiki Bertens (Olanda), în ultimul act din 2018.

Organizatorii o încurajează pe româncă

Imediat după anunţul retragerii, organizatorii turneului au hotărât să îi transmită un mesaj româncei. Accidentarea Simonei Halep nu a fost trecută cu vederea de departamentul de comunicare al turneului de la Cincinnati, care i-a transmis însănătoșire grabnică prin intermediul paginii de Twitter.

„De trei ori finalistă a întrecerii, Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări. Fă-te bine cât mai curând, Simona!”, a fost mesajul postat de organizatori.

Recuperare rapidă sau ratează şi US Open

Simona Halep e obligată acum să se recupereze rapid, pentru a nu rata și US Open-ul! Ultimul Grand Slam al sezonului este programat în perioada 30 august – 12 septembrie. Noua accidentare a sportivei pare a fi însă una ușoară, spre deosebire de ruptura la gambă cu care s-a ales în luna mai, ce a ținut-o timp de trei luni departe de teren.

Simona nu mai are în program niciun turneu înainte de US Open. Eleva lui Darren Cahill a pierdut numeroase puncte în ultime vreme, fapt pentru care a părăsit Top 10 WTA după 7 ani! Simona Halep a început sezonul pe locul 2 mondial, iar acum se află pe poziția 13 WTA!

Citeşte şi: Stefanos Tsitsipas refuză vaccinarea cât timp nu va fi obligatorie în circuitul profesionist

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS