19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMessi, plătit şi în criptomonede să vină la PSG

Messi, plătit şi în criptomonede să vină la PSG

Transferul starului argentinian, Lionel Messi, la clubul francez Paris St. Germain a inclus şi plăţi în criptomoneda fanilor clubului, potrivit unei surse apropiate tranzacţiei, citate de Reuters.

PSG a declarat că monedele incluse în pachetul de bun venit au fost furnizate de Socios.com, furnizorul de criptomonedă a fanilor pentru club. PSG nu a spus care este procentul de criptomonede din suma totală inclusă în contract, dar a precizat că Messi a primit un număr consistent.

Criptomonedele fanilor le permit deţinătorilor să voteze atunci când este vorba de decizii minore legate de cluburile pe care le apreciază. Printre cluburile care îşi vor lansa propriile criptomonede în acest an se numără Manchester City şi AC Milan. La fel ca Bitcoinul sau Ethereum-ul, criptomonedele fanilor pot fi vândute pe piaţă, iar preţul lor este volatil. PSG a spus că moneda clubului a fost intens tranzacţionată după ce pe piaţă au apărut informaţii despre venirea lui Messi la Paris.

„Entuziasmul declanşat de informaţiile privind transferurile din această vară a dus la o creştere uriaşă a interesului pentru moneda PSG, iar volumul de tranzacţionare a depăşit 1,2 miliarde în zilele de dinaintea transferului“, a spus clubul. Moneda PSG, care are o capitalizare de piaţă de circa 52 de milioane de dolari, a crescut cu peste 130% în doar cinci zile ca urmare a informaţiilor că Messi se va transfera la Paris, iar preţul ei maxim a atins 60 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS