13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAvem canotoare de „aur“! Ancuța Bodnar și Simona Radiș au triumfat la dublu vâsle!

Avem canotoare de „aur“! Ancuța Bodnar și Simona Radiș au triumfat la dublu vâsle!

Medalie de aur pentru România! Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu vâsle feminin pe distanţa de 2.000 de metri! Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint, prin băieții de la patru rame masculin.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au readus canotajul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Au venit cu obiectivul de a câștiga o medalie la Tokyo 2020 și au obținut chiar titlul olimpic. Cele două campioane au făcut o cursă perfectă, reușind să învingă Noua Zeelandă, cea mai periculoasă adversară. Au realizat și cel mai bun timp din istorie în această probă, iar la final au câștigat cu un avans de peste 3 secunde.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au confirmat, practic, statutul de mari favorite pe care și l-au câștigat în precedentele două curse la Jocurile Olimpice, în serii și în semifinale. De fiecare dată au stabilit cel mai bun timp.

„Am primit multe mesaje frumoase de încurajare de la foarte mulți oameni cunoscuți şi necunoscuți. Ne umple de energie pozitivă şi când nu mai putem ne aducem aminte de mesaje şi mai putem puțin”, au adăugat canotoarele.

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

Până la întrecerea supremă, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au urcat pas cu pas. În 2019 au devenit vicecampioane mondiale și europene, chiar din primul an când au ajuns împreună în barcă. Iar în următorii 2 ani au cucerit de fiecare dată titlul european.

Argint pentru băieții de la patru rame

Avem cuvinte de laudă și la masculin, acolo unde Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Vasile Semciuc au încheiat cursa cu un timp de 5 min 43 sec 13/100 și au cucerit medalia de argint. Echipajul Australiei a câştigat medalia de aur cu 5 min 42 sec 76/100. Pe trei a terminat Italia, cu 5 min 43 sec 60/100.

Cei patru sportivi români sunt vicecampioni europeni în 2021 şi vicecampioni mondiali în 2019.

Cursa a avut parte de un eveniment surprinzător pe ultima porţiune de 500 de metri. Barca Marii Britanii a pierdut culoarul şi era să intre în barca italienilor.

România are acum, la actualele Jocuri Olimpice de la Tokyo, o medalie de aur şi doua de argint.

Citește și: JO / Programul finalelor de miercuri, 28 iulie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS