16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici la box nu ne merge! Cosmin Gîrleanu, eliminat de la JO încă din primul tur

Nici la box nu ne merge! Cosmin Gîrleanu, eliminat de la JO încă din primul tur

Boxerul român Cosmin Gîrleanu a fost eliminat din primul tur al turneului olimpic de box, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a fost învins la puncte cu o decizie de 5-0 de către bulgarul Daniel Panev Asenov, vicecampionul european.

Sportivul nostru a încercat să-l surprindă pe experimentatul său adversar cu serii de lovituri şi combativitate, dar bulgarul a ştiut să contreze şi să fie mai clar în lovituri, obţinând o decizie unanimă a arbitrilor judecători după prima repriză (5-0). În repriza secundă şi a treia, Gîrleanu a aruncat în luptă toate resursele, dar, deşi a primit două decizii respectiv una în favoarea lui, a fost prea puţin pentru a răsturna scorul final de 5-0.

Bulgarul Daniel Asenov are o carte de vizită deosebită la doar 24 de ani, cu un titlu de campion european în 2017, vicecampion european în 2019, un loc 9 la Rio 2016 şi un loc 5 la Mondialele din 2019.

Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.

Cealaltă reprezentantă a României la JO de la Tokyo, Claudia Nechita, boxează tot astăzi în optimi, cat. 57 kg, cu Ramla Said Ahmed Ali.

Citeşte şi: Tenis de masă / Elizabeta Samara, eliminată în proba de simplu de la JO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS