14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabriela Ruse, epuizată, a pierdut titlul de la Palermo! Collins a triumfat în Italia

Gabriela Ruse, epuizată, a pierdut titlul de la Palermo! Collins a triumfat în Italia

Elena Gabriela Ruse a fost învinsă de americanca Danielle Collins, principala favorită, cu 6-4, 6-2, duminică seară, în finala turneului WTA de la Palermo, dotat cu premii totale de 189.708 euro. Ruse (23 ani, 137 WTA) a încheiat, astfel, o serie senzaţională de 13 victorii consecutive şi două finale jucate, venind din calificări.

Românca s-a înclinat în Sicilia după aproape două ore de joc (1 h 50 min), acuzând o nouă săptămână epuizantă, în care a fost prezentă pe teren nu mai puţin de 13 ore şi 20 de minute.

Ruse a servit în acest meci sub ceea ce a arătat la acest turneu, dar a reuşit să conducă în primul set cu 4-2. Românca a arătat tot mai slăbită, iar Collins a lovit tot mai bine, în ciuda duelurilor verbale cu arbitrul de scaun. Aceasta a reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 6-4, după patru ghemuri la rând.

În actul secund, la 2-2 şi 15-0 pentru Collins, Ruse a acuzat o stare de slăbiciune şi a avut nevoie de intervenţia medicului. După aproape zece minute de îngrijiri, românca a reluat jocul, însă a arătat departe de nivelul său fizic obişnuit şi nu a reuşit să facă faţă atacurilor agresive ale americancei, care a câştigat cu 6-2.

Collins (27 ani, 44 WTA) şi-a luat astfel revanşa în faţa Gabrielei Ruse, care o învinsese 6-4, 1-6, 7-5 în sferturi la Hamburg.

Ruse bate la porțile Top 100 WTA

Gabriela Ruse bate la porțile Top 100 WTA grație turului de forță din circuitul WTA! Românca în vârstă de 23 de ani a câștigat 13 meciuri la rând, dar nu a mai găsit resurse să cucerească un nou titlu. Acum, Gabriela a făcut un salt de 32 de locuri, de pe poziția 137 WTA, până pe locul 105 mondial.  Ruse și-a adjudecat și un premiu pe măsură, în valoare de 13.224 de euro, în timp ce campioana Danielle Collins a primit un cec de 23.548 de euro.

La finalul meciului, Gabi Ruse a vorbit despre finală, fiind epuizată din toate punctele de vedere.

„În primul rând, vreau să spun că o respect enorm pe Danielle, a jucat foarte bine! A fost un moment neplăcut între noi în urmă cu două săptămâni, dar e normal! Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, m-am resimțit după atâtea meciuri la un asemenea nivel”, a spus Ruse.

Citeşte şi: Popovici și Glință, printre „stelele“ înotului! Românii, în finale la Tokyo!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS