18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAltă zi, altă medalie! David Popovici, o nouă reușită „de aur“ în proba de 200 metri

Altă zi, altă medalie! David Popovici, o nouă reușită „de aur“ în proba de 200 metri

Ziua și medalia, cam așa poate fi descrisă ultima perioadă din viața lui David Popovici (16 ani), puștiul minune al natației românești. Acesta a reușit să obțină o medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de la Roma, după ce s-a clasat pe primul loc în finala de 200 de metri liber. David Popovici demonstrează încă o dată că România poate impresiona în marile competiții sportive internaționale.

Înotătorul de 16 ani a terminat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:45.95 și și-a trecut în palmares a treia medalie la competiția găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ștafeta de 4×100 m liber și aurul de la 100 m liber.

Reușita sa vine după ce, cu o zi înainte, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a reușit să doboare un record mondial în semifinalele probei de 200 de metri liber. El a obținut un timp record: 1 minut, 45 de secunde și 26 de sutimi.

„(David Popovici) s-a calificat în ultimul act de la 50 m. Fără să forțeze, David a obținut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – și va evolua duminică, 11 iulie 2021, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 m liber, de la ora 20:34, ora României”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Citește și: Nu se mai oprește! David Popovici a bătut recordul și în proba de 200 de metri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS