17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLarisa Iordache: „Mă gândesc la medalia de aur zi de zi“

Larisa Iordache: „Mă gândesc la medalia de aur zi de zi“

Larisa Iordache visează la medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo, care va debuta pe 23 iulie 2021. Aceasta îi lipsește din palmaresul său, care cuprinde medalii la mondiale și europene.

„Mi-am propus să depăşesc orice obstacol. Mentalitatea mea este alta faţă de acum 8 ani, chiar şi de acum 3 ani. Am luptat şi m-am întrecut pe mine în fiecare zi. Mama mea mi-a făcut rost de casete, de cărţi, de orice informaţie despre Nadia Comaneci. Mă uitam tot timpul, mă uitam la nunta ei, la concursurile ei filmate. Chiar dacă nu ştiam să citesc, o puneam pe mama să-mi citească, mă uitam la ilustraţii. Oarecum, un pic din povestea ei mi s-a imprimat mie. Acum mă gândesc la medalia de aur zi de zi, a spus Larisa Iordache, pentru As.

Reamintim că Larisa Iordache s-a calificat, în aprilie, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatul European, găzduit de Basel. Imediat după concurs, ea a suferit o criza renală, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice şi internarea în spital.

Gimnasta Larisa Iordache este deținătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la Olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană.

Campionatul European de Gimnastică din 2012 a fost primul ca senioară al Larisei Iordache. În finala de la bârnă a competiției, ea a câștigat medalia de argint, în timp ce la sol a obținut clasarea pe prima treaptă a podiumului.

În 2014, la Cupa Mondială de la Doha, Larisa Iordache a cucerit aurul la sărituri, bârnă și sol. În 2017, în finalele Cupei Mondiale din Slovenia, campioana și-a menținut poziția de lider câștigând aurul la paralele și la bârnă.

Citeşte şi: Buzărnescu, calificare la pas în optimi la Bastad! Jaqueline, eliminată dramatic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS