14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă două sezoane

Lewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă două sezoane

Pilotul britanic Lewis Hamilton (35 ani), de şapte ori campion mondial la Formula 1, şi-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă două sezoane, până în 2023, a anunţat echipa sa.

„Echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas 1 este încântată să anunţe o prelungire de doi ani a parteneriatului său cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton. Continuăm o relaţie care a devenit cea mai de succes dintre un pilot şi o echipă, din istoria F1. Lewis va pilota pentru Mercedes în 2022 şi 2023”, se arată în comunicat, remis de Agerpres.

Hamilton concurează pentru Mercedes din 2013 şi a câştigat de atunci de şase ori titlul mondial.

În luna martie, când a semnat contractul cu Mercedes pentru anul în curs, Hamilton spunea că vizează un al optulea titlu mondial, record pentru Formula 1. Întrebat atunci dacă ar putea fi determinat să continue în cazul în care nu va deveni campion mondial în 2021, Hamilton răspundea: „Nu vreau ca acesta să fie factorul decisiv. M-am apucat de cursele auto fiindcă îmi plac cursele şi cred că asta trebuie să fie întotdeauna în centrul a ceea ce fac. Dacă tot ce vrei sunt recompensele, dacă tot ce vrei sunt titlurile, am impresia că te poţi rătăci. Sigur, este ultimul vis, dar nu cred că este neapărat factorul decisiv pentru a mă opri sau a continua. Mai degrabă: când îmi pun casca asta, mai am acest zâmbet când ies din garaj? În definitiv: îmi place asta?”.

În prezent, Lewis Hamilton este pe locul 2 în clasamentul piloţilor, după olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Citeşte şi: Mitu și Niculescu au cedat fără drept de apel în turul doi la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS