18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisUn an de uitat! Simona Halep şi-a anunţat retragerea şi de la olimpiadă!

Un an de uitat! Simona Halep şi-a anunţat retragerea şi de la olimpiadă!

Nici Roland Garros, nici Wimbledon şi, din păcate, se pare că nici Jocurile Olimpice. Simona Halep nu participă la Olimpiada de la Tokyo din 2021, a anunţat președintele COSR, Mihai Covaliu, într-o declarație.

„Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a dezvăluit președintele COSR

Simona Halep (29 de ani) nu e în cea mai bună perioadă a carierei, după ce a ratat și participarea la turneele de la Roland Garros și Wimbledon. Astfel, sportiva noastră a anunțat Comitetul Olimpic Sportiv Român că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși aceasta își dorea să fie portdrapelul țării noastre.

„Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, însă, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă necesită mai mult timp, aşa că am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirile cauzate de ratarea Roland Garros şi Wimbledon, forfait-ul de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de digerat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică. Îi voi urmări și îi voi susține pe sportivii români de acasă“, a scris Simona Halep.

Covaliu: „Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere“

Chiar dacă Federația România de Tenis nu a anunțat oficial retragerea Simonei Halep de la Jocurile Olimpice, Mihai Covaliu a afirmat că a primit această informație direct de la sportivă.

„Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării, iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”, a punctat Covaliu.

Decizia Simonei Halep vine în urma unei accidentări la gambă. Tot din această cauză nu a participa nici la turneele mai sus menționate. Românca s-a accidentat la gamba piciorului stâng pe 12 mai, în timpul meciului cu Angelique Kerber de la Roma. În mod normal revenirea Simonei pe teren era programată la scurt timp după accidentare, dar au apărut complicații și revenirea sa s-a amânat.

Simona Halep afirma la 14 aprilie, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, că singurul său vis este de a fi cea mai bună la întrecerea supremă: „100 de zile şi un singur vis, de a fi cel mai bun la Jocurile Olimpice. Eu cred că acest vis poate deveni realitate pentru că în spatele lui sunt mii de ore de muncă şi multă dorinţă. Jocurile Olimpice 2020 Tokyo înseamnă pentru mine încredere şi multă mândrie. Ne vedem la Tokyo şi eu sunt Team România”.

Perioada în care se dispută turneul de tenis de la Jocurile Olimpice este 23 iulie – 8 august 2021. 

Citeşte şi: Irina Begu, debut promițător la Wimbledon! Calificare muncită în turul doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS