22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport160.000 de prezervative, dar fără sex la Olimpiadă! Organizatorii cer evitarea atingerilor reciproce

160.000 de prezervative, dar fără sex la Olimpiadă! Organizatorii cer evitarea atingerilor reciproce

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au aranjat, după cum este și tradițional, să distribuie peste 160.000 de prezervative gratuite în cadrul satelor olimpice, în perioada în care are loc Olimpiada. Asta ar însemna în jur de 14 prezervative pentru fiecare dintre cei 11.000 de atleți așteptați la Tokyo.

De data aceasta, Comitetul Olimpic le cere atleților să evite să se atingă reciproc, încercând să prezinte prezervativele gratuite ca făcând parte dintr-o campanie globală privind sănătatea.

Marți, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice a anunțat că speră că prezervativele vor „ajuta cu conștientizare”.

„Intenția și scopul nostru este de a folosi prezervativele de la Satul Olimpic pentru a ajuta cu conștientizarea prin aducerea lor înapoi în țările de origine (ale atleților)“, au afirmat membrii Comitetului, într-un comunicat, remis de Hotnews.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au fost criticați în luna februarie când au anunțat simultan programul de distribuire a prezervativelor și publicarea unui manual de 33 de pagini care încurajează atleții să reducă la minim interacțiunile fizice.

Manualul nu menționează explicit sexul, însă oferă numeroase îndrumări privind distanțarea fizică, recomandându-le sportivilor și să se susțină reciproc.

Comitetul Olimpic Internațional a început să distribuie gratuit prezervative la jocurile din 1988 cu scopul de a promova sexul sigur și preveni infectarea cu HIV.

Citeşte şi: A ieşit cu capul sus! Buzărnescu a pierdut cu Serena Williams după un meci bun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS