16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii calificaţi la JO vor intra într-o bulă epidemiologică la Izvorani de la 1 iulie

Sportivii calificaţi la JO vor intra într-o bulă epidemiologică la Izvorani de la 1 iulie

Data de 1 iulie 2021 a fost fixată de către Comitetul Olimpic și Sportiv Roman ca fiind prima zi de carantină preolimpică. Practic, începând cu aceasta dată toți sportivii români calificați la JO, împreună cu staff-urile lor, vor rămâne cantonați în baza de la Izvorani care aparține COSR, până la momentul plecării acestora spre capitala niponă. Izvoraniul se vă transforma astfel într-un soi de „fortăreață” în care nu vă mai putea intra nimeni.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se dispută în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Întreaga delegație a României va fi supusă periodic testelor Covid-19. Plecarea spre Japonia se va face în serii în funcție de debutul fiecărei competiții sportive, neexistând un charter pentru deplasare.

Măsurile sanitare extrem de stricte impuse de niponi în vederea organizării JO au pus-o pe gânduri și pe Nadia Comăneci, care, încă nu știe, dacă va ajunge sau nu la Tokyo.

„Încă mă mai gândesc dacă voi merge sau nu. Restricțiile în Japonia vor fi foarte mari”, a precizat fosta mare gimnastă, citată de Prosport.

Chiar dacă spectatorii străini nu pot participa la Jocuri, prezenţa publicului autohton ar împiedica disputarea competiţiilor olimpice cu porţile închise.

Citeşte şi: Brazilia va găzdui Copa America 2021, în locul Argentinei şi Columbiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS