15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAnunţul nedorit a venit! Simona Halep va rata, în premieră, turneul de la Roland Garros!

Anunţul nedorit a venit! Simona Halep va rata, în premieră, turneul de la Roland Garros!

Simona Halep (România, 3 WTA) se va retrage de la Roland Garros, turneu de Grand Slam programat în perioada 30 mai – 13 iunie! Campioana ediției din 2018 a fost nevoită să ia această decizie tristă din cauza accidentării suferite la gamba stângă, în timpul turneului de la Roma.

Halep a confirmat că nu va juca la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, într-o discuție cu Cristi Mîndru, jurnalist TVR, dar şi pe un site de socializare. Simona ratează pentru prima oară în carieră turneul parizian.

„Cu îndurerare îmi anunț retragerea de la Roland Garros anul acesta. Din păcate, ruptura de la gamba mea stângă are nevoie de mai mult timp pentru recuperare, iar timpul este prea scurt. Retragerea dintr-un Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele de sportivă, dar este decizia corectă și singura pe care o puteam lua. Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi concentra energia asupra recuperării, rămân pozitivă și voi reveni pe teren de îndată ce va fi posibil acest lucru. Roland Garros 2022, vin spre tine! Pe curând!“, a spus Halep.

Simona încearcă acum să se recupereze până la startul următorului turneu de Grand Slam din calendar, Wimbledon (28 iunie – 11 iulie), dar mai ales pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie – 1 august). Ținta principală a româncei în acest sezon este reprezentată de o medalie de aur la Olimpiadă.

Începând cu anul 2014, în care Simona Halep a pătruns pentru prima oară în Top 20 WTA, constănțeanca s-a calificat de nu mai puțin de 6 ori în săptămâna a doua la Roland Garros. S-a întâmplat în sezoanele 2014 (finală), 2016 (optimi), 2017 (finală), 2018 (titlu), 2019 (sferturi) și 2020 optimi! Halep a făcut excepție doar la ediția din 2015, cedând în turul secund. 

Turneul de la Roland Garros este dotat cu premii în valoare totală de 38 de milioane de euro, iar cecul rezervat campioanei este de 1,6 milioane de euro! După retragerea Simonei Halep, România a rămas cu patru reprezentante pe tabloul principal: Sorana Cîrstea (58 WTA), Patricia Țig (62 WTA), Irina Begu (74 WTA) și Ana Bogdan (101 WTA).

Citeşte şi: Lupte / Diana Vlăsceanu a luat medalia de bronz la Europenele U23

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS