13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbare de preşedinţi! Anişoara Cuşmir-Stanciu a ajuns la şefia FRA

Schimbare de preşedinţi! Anişoara Cuşmir-Stanciu a ajuns la şefia FRA

Fosta campioană olimpică la săritura în lungime, Anişoara Cuşmir-Stanciu, a fost aleasă miercuri în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. La Adunarea Generală de alegeri, Anişoara l-a învins pe preşedintele în exerciţiu, Florin Florea, în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85.

La alegerile organizate în cadrul Romexpo, care au durat peste 8 ore şi jumătate, au candidat pentru funcţia de preşedinte al FRA fosta campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu Florin Florea şi fostul preşedinte al instituţiei, Sorin Matei.

În primul tur de scrutin, Anişoara Cuşmir a obţinut 74 de voturi, Florin Florea, 64, Sorin Matei, 54 şi Constantina Diţă, 41.

Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu (137 de voturi), Virgil Preda (115), Cristina Man (104) şi Cristian Dragomir (76).

Anişoara Cuşmir-Stanciu a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000. Ea a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

Citeşte şi: Andreea Mitu şi Lidia Morozova au cedat în sferturile de la Belgrad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS