16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / 18 dintr-un foc la Olimpiadă! Echipajele de 8+1 au impresionat la Lucerna

Canotaj / 18 dintr-un foc la Olimpiadă! Echipajele de 8+1 au impresionat la Lucerna

Cele două echipaje de 8+1 ale României, la feminin şi masculin, s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, duminică, după ce au terminat pe locul secund cursele din cadrul regatei preolimpice de canotaj de la Lucerna (Elveţia). Astfel, canotajul românesc va avea o delegație de 36 de sportivi la competiția supremă din această vară. Practic, vom fi reprezentanți în 9 probe din cele 14.

La feminin, echipajul tricolor a câștigat ultimele două titluri continentale, cel mai recent la Varese, în luna aprilie. În Elveția, bătălia pentru cele două bilete a fost cu Germania, Olanda, China și Rusia, România încheind pe locul al doilea.

România feminin: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.

La masculin, România a intrat în cursă din postura de vicecampioană europeană şi a încheiat pe locul 2 și la Lucerna.

România masculin: Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu.

Menţionăm că au fost eliminate echipele Italiei și Chinei, care au avut un timp cu 7 secunde, respectiv 9 secunde mai slab.

Atât de aproape şi echipajul de patru vâsle masculin!

Foarte aproape de calificare a fost și echipajul de patru vâsle masculin. Marian-Florian Enache, Ioan Prundeanu, Andrei-Sebastian Cornea și Adrian Damii s-au calificat în finală, dar au încheiat proba pe locul 4. Estonia și Rusia au fost bărcile care au ocupat primele două locuri.

Așadar, România va avea la Jocurile Olimpice 9 echipaje în 14 probe, cu un total de 36 de sportivi. Numărul sportivilor la canotaj s-a dublat de două și ceva față de Rio 2016, unde s-au calificat 17. În urma rezultatelor obținute azi, România a ajuns la 84 de sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La Tokyo vor merge următoarele echipaje:

Masculin: Dublu rame, dublu vâsle, patru rame, 8+1
Feminin: Dublu rame, dublu vâsle, dublu vâsle categorie ușoară, patru rame, 8+1

Revenim cu detalii.

Citeşte şi: Seria bună continuă! SCM Craiova a obținut un punct important din duelul cu Rapid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS