15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Universitatea Craiova solicită FRF mutarea finalei pe Arena Națională

Cupa României / Universitatea Craiova solicită FRF mutarea finalei pe Arena Națională

Oficialii Universității Craiova au solicitat FRF să analizeze ideea de a muta finala Cupei României de la Ploiești pe un alt stadion din țară, cu o capacitate mai mare de 15.500 de locuri. Asta pentru ca la meciul cu Astra Giurgiu, din ultimul act al competiției, programat pe 22 mai, să se bucure cât mai mulți suporteri.

Cum stadionul „Ilie Oană“ este unul mic, 25% din capacitate ar însemna o asistență redusă din partea fanilor. Universitatea ar primi în jur de 1200 de bilete pentru suporterii săi, ceea ce ar fi mult prea puțin față de solicitările primite. Conducerea Științei a propus FRF să ia în calcule Arena Națională și chiar stadionul „Ion Oblemenco“.

Pentru ca finala să se desfășoare pe Arena Națională este nevoie însă de aprobarea UEFA. Asta pentru că stadionul din București este grevat pentru Campionutul European. Motivația oltenilor ar fi că această finală cu spectatori oricum este catalogată drept un eveniment-pilot și astfel ar fi un test pentru Euro. Dacă nu, finala Universitatea Craiova – Astra de ce nu s-ar putea juca pe „Ion Oblemenco“?

Au solicitat să se joace cu 50% din capacitatea stadionului, nu cu 25%

Oficialii Științei au mai avut o mențiune în solicitarea făcută FRF: au cerut ca finala Cupei României să se desfășoare cu 50% din capacitatea arenei.

„Ar trebui să se permită accesul la 50%, pentru că în această hotărâre de Guvern care a apărut vineri seară scrie așa: ‘Pentru evenimentele-pilot, la care au acces mai mult de 25% din capacitate este nevoie de avizul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății. Într-o hotărâre anterioară, când finala Cupei României a devenit un eveniment-pilot, s-a spus că se poate juca cu 50%. Corelând cele două hotărâri este clar că acest eveniment-pilot se poate juca cu 50%, dacă se cere acordul autorităților“, a comentat unul dintre oficialii Universității Craiova, pentru GdS.

Ca idee, chiar dacă finala va rămâne să se dispute la Ploiești, tot ar fi un câștig dacă s-ar juca cu 50% din capacitate. Pe de altă parte, dacă se va muta pe Arena Națională și calculăm doar 25% din capacitatea de 55.635, tot ar fi un câștig pentru suporterii Universității Craiova și cei ai Astrei Giurgiu. Dacă s-a juca pe Arena Națională și cu 50%, atunci dimensiunile evenimentului ar fi foarte mari. „Mingea“ este în jumătatea FRF-ului!

Citește și: LPF, anunţ în privinţa revenirii suporterilor pe stadioane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS