10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Alin Alexuc merge la Olimpiadă! Pîrcălabu mai vrea un sportiv la JO

Lupte / Alin Alexuc merge la Olimpiadă! Pîrcălabu mai vrea un sportiv la JO

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele cat. 130 kg, la lupte greco-romane, sâmbătă, la turneul preolimpic de la Sofia.

Alexuc, campionul european din 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.

Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).

Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.

La cat. 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg – lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg – lupte greco-romane).

România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Gândul principal – medalia olimpică!

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, potrivit FRL, că speră ca, într-un final, să trimită cinci reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Aş vrea sa înţelegeţi două aspecte foarte importante, faptul că nu sunt decât şaisprezece locuri pe categorie de greutate şi a fost o concurenţă acerbă pentru obţinerea locurilor disponibile, dar şi faptul că ţări cu o tradiţie extraordinară şi totodată cu bugete anuale nelimitate (care depăşesc sume de ordinul zecilor de milioane euro) au acelaşi număr de calificaţi sau cu cel mult unul sau doi în plus! De aceea aş vrea să realizăm că Alina Vuc, Ana Andreea, Albert Saritov, Alin Alexuc şi sperăm noi că şi Incze Kriszta, în urma unei conjuncturi diplomatice, au făcut un pas foarte mare către împlinirea visului oricărui sportiv: medalia olimpică! Sunt mândru de voi, dragii mei, şi sunt împăcat sufleteşte că am putut să fiu în totalitate alături şi cred în voi până la capăt“, a afirmat Pîrcălabu.

Citeşte şi: Patricia Ţig, învinsă de McHale, nu va fi pe tabloul principal de la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS