17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Ce reuşită pentru SCM! Eugenia Anghel este campioană balcanică!

Box / Ce reuşită pentru SCM! Eugenia Anghel este campioană balcanică!

Boxul Craiovean are cu ce se lăuda la final de săptămână. Sportiva legitimată la SCM Craiova, Eugenia Anghel, a bătut tot la Zagreb (Croaţia), la Campionatele Balcanice şi a obţinut mult râvnita medalie de aur.

Eugenia Anghel s-a impus la puncte în finala feminină, la categoria 48 kg, unde a învins-o pe reprezentanta Serbiei, Sandra Maran. Sportiva de la SCM Craiova se afla la primul ei titlul balcanic din carieră, succes pe care îl dedică antrenoarei de la club, Dora Mustățea.

Ion Dragomir: „Munca de ani şi ani s-a încununat cu succes“

Ion Dragomir, antrenorul sportivei proaspăt medaliate cu aur la Balcaniadă, a vorbit cu GdS despre emoţiile trăite în timpul, dar şi după competiţia de la Zagreb. Acesta a mărturisit că în dimineaţa meciului şi-a încurajat eleva şi consideră că reuşita sa este de „pus în ramă“.

„Este un rezultat extraordinar. Singura fată din Oltenia care a ieşit Campioană Balcanică. A fost cel de-al treilea turneu internaţional la care a participat în acest an. Ea a mai fost în Germania, la Koln, unde a obţinut locul al doilea la Cupa Mondială. Apoi în Serbia şi Campionatul Balcanic din Croaţia. Este un sentiment de fericire şi bucurie atât pentru mine, cât şi pentru Dora şi toţi iubitorii de box din ţară. Ea a reprezentat în primul rând România, apoi clubul şi Oltenia.

Am vorbit în dimineaţa respectivă cu Eugenia şi i-am transmis, oarecum telepatic, ceea ce aveam de spus. Abia am aşteptat rezultatul meciului şi pot spune că trăirile pe care le-am avut le pot simţi cu adevărat doar cei implicaţi în această meserie, în acest sport. Munca de ani şi ani s-a încununat cu succes. După victorie, Eugenia mi-a transmis că vrea să-i dedice această medalie Dorei Mustăţea, care şi-a sărbătorit ziua de naştere chiar în momentul în care se desfăşura competiţia“, a declarat Ion Dragomir, pentru GdS.

Încredere la cote maxime din partea antrenorilor

Încrederea antrenorilor Ion Dragomir şi Dora Mustăţea în sportiva lor era una extrem de mare încă de la câştigarea Cupei României, din luna martie, dar şi în urma evoluţiilor bune de la competiţiile internaţionale

„Evoluţia ei foarte bună din Germania mi-a întărit încrederea şi, fără falsă modestie, a demonstrat că poate câştiga o medalie internaţională. Eram convins că poate obţine un rezultat memorabil şi la Zagreb şi iată că acum ne mândrim cu această reuşită.

Va urma o perioadă foarte scurtă de relaxare, de revenire, iar apoi începe pregătirea pentru Campionatul Naţional, meciurile internaţionale şi, cel mai important, Campionatul Mondial. Antrenorii lotului naţional şi conducerea federaţiei au nominalizat-o să participe la Mondial. Aşteptăm cu încredere să vedem ce ne mai poate aduce acest an“, a adăugat Ion Dragomir.

O bucurie în plus chiar de ziua ei

Şi Dora Mustăţea a trăit cu sufletul la gură în aşteptarea deznodământului, iar rezultatul final nu a putut decât să o bucure. Mai mult de atât, reuşita Eugeniei este cu atât mai importantă cu cât a venit chiar de ziua antrenoarei sale.

„Am avut foarte multe emoţii pentru ea. Şi, o bucurie în plus, Eugenia a câştigat titlul chiar de ziua mea. Cu toţii aşteptam de la clipă la clipă să ne anunţe rezultatul final, iar bucuria de la final a fost de nedescris. A fost o victorie importantă la puncte contra reprezentantei Serbiei, după un meci în care putem spune că a avut ceva de tras. Vor urma Campionatele Mondiale în luna octombrie şi vrem să ne pregătim cât putem de bine până atunci. Vreau să-i mulţumesc antrenorului lotului naţional pentru selecţia Eugeniei, că i-a dat şansa să reprezinte România“, a menţionat Dora Mustăţea.

Citeşte şi: Atletism / Atenție, performanță! Rareş Toader, medaliat cu aur la Cupa Europeană

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS