16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / SCM Craiova se întoarce cu tolba plină de medalii de la Cupa României feminin

Box / SCM Craiova se întoarce cu tolba plină de medalii de la Cupa României feminin

În perioada 1-6 martie, la Sibiu, a avut loc Cupa României la box feminin. Competiţia a fost abordată şi de clubul SCM Craiova, cu şase sportive antrenate de Ion Dragomir şi Dora Mustăţea. Remarcabil este faptul că toate pugilistele au impresionat şi au obţinut câte o medalie, rezultatele fiind extraordinare pentru clubul craiovean.

Şase din şase, procentaj 100%!

Eugenia Anghel este în capul listei după ce s-a impus pentru a patra oară la Cupa României. Pe lângă ea, s-au mai evidenţiat şi celelalte sportive ale clubului SCM, care au obţinut o medalie de argint şi patru de bronz.

Elena Roberta Pantelică a obţinut medalia de argint la tineret, categoria 75 kg, Mădălina Ştefania Nicolae (cat. 48 kg.) şi Angelica Broncea (cat. 64 kg.) au luat bronz la senioare, în timp ce Silvia Nemţer (cat. 44.5 kg.) şi Carla Broncea (cat. 52 kg.) au obţinut medaliile de bronz la cadete.

„Avem rezultate notabile. Cel mai bun dintre ele este al Eugeniei Anghel, care a obţinut medalia de aur la senioare, cat. 48 kg. Aceasta a câştigat pentru al patrulea an consecutiv Cupa României. În finala de acum a întâlnit o sportivă care practică boxul de 10-11 ani, a participat şi la Campionate Europene, dar şi în Germania, la profesionişti. A fost o finală urmărită de toată sala, inclusiv de preşedintele Federaţiei Române de Box, antrenorii loturilor naţionale şi membrii biroului federal“, a spus Ion Dragomir, pentru GdS.

Rezultatul excepţional obţinut de Eugenia Anghel l-a impresionat şi pe directorul SCM Craiova, Nicolae Pascu, care a ţinut să o felicite personal.

„Domnul director al SCM, Nicolae Pascu, ne-a chemat special să ne felicite pentru performanţă. De asemenea, acesta a ţinut să specifice că, de când se află la conducerea clubului, mereu s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă a boxului şi se poate mândri cu cele patru Cupe câştigate de noi“, a adăugat mândru antrenorul pugilistei.

De la Sibiu direct în Germania!

Reuşita de la Sibiu a evidenţiat-o pe Eugenia Anghel, care va participa în perioada următoare în Germania, la un turneu extrem de important. Ea va reprezenta, practic, România şi Craiova, într-o competiţie internaţională.

„Suntem mulţumiţi de rezultate, au participat în jur de 300 de sportive. Condiţiile au fost foarte bune şi, în urma acestor reuşite, antrenorii loturilor naţionale feminine ne-au anunţat că Eugenia Anghel va urma să participe în Germania la un turneu foarte important la Koln. Ea va pleca alături de Dora Mustăţea mâine şi va reprezenta Federaţia Română de Box, Craiova şi chiar România. Este un semn bun, ne bucurăm enorm şi, mai mult de atât, este în vedere pentru a fi cooptată la lotul naţional pentru participarea la Campionatele Europene şi Mondiale“, a mai precizat Ion Dragomir.

Citeşte şi: Patricia Ţig şi Irina Begu, fără replică în primul tur de la Dubai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS