20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Covaliu: „Vaccinarea nu este obligatorie pentru a participa la JO“

Mihai Covaliu: „Vaccinarea nu este obligatorie pentru a participa la JO“

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, că vaccinarea împotriva Covid-19 nu este o condiţie obligatorie pentru ca sportivii să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Vaccinarea deocamdată nu este o condiţie pentru participarea la Tokyo. După cum se ştie, vaccinarea este un proces în curs de derulare. Nu este obligatoriu acest procedeu pentru a participa la Jocurile Olimpice. Iar lucrurile sunt extrem de clare din acest punct de vedere. Deocamdată sunt 59 de calificaţi la JO, sperăm ca în total să ajungem la 100-110 sportivi. Le aşteptăm pe fetele de la handbal, dar şi pe ceilalţi de la scrimă, lupte, judo, tenis, gimnastică. Sunt federaţii care încă pot califica sportivi“, a spus Mihai Covaliu.

Întrebat câţi dintre cei 59 de sportivi români calificaţi sunt deja vaccinaţi, Covaliu a răspuns: „Există o astfel de evidenţă. De acest lucru răspunde ofiţerul de legătură COVID-19. Este un aspect care ne-a fost sugerat şi impus de către Comitetul Internaţional Olimpic. Procesul de vaccinare se face în funcţie de programul sportivilor, de calendarul competiţional, iar el decurge într-un mod planificat şi foarte bine controlat“.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au oferit, luni, mărţişoare componentelor loturilor de tineret şi juniori ale României în cadrul unui eveniment desfăşurat la sala de lupte a Liceului Mircea Eliade din Capitală.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Citeşte şi: Eduard Novak a anunţat: „Suporterii pot reveni la stadioane peste 2-3 luni“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS