10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMitu şi Olaru, învingătoare în duelul românesc cu Niculescu şi Ţig

Mitu şi Olaru, învingătoare în duelul românesc cu Niculescu şi Ţig

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, după ce a trecut cu 3-6, 6-3, 6-3 de cuplul Monica Niculescu/Patricia Ţig, într-un meci integral românesc desfăşurat miercuri la Melbourne.

Niculescu şi Ţig au început meciul mai bine, au condus cu 3-0 şi au încheiat primul set cu 6-3. Cele două au condus şi în actul secund cu 1-0, dar Mitu şi Olaru au câştigat trei ghemuri la rând. Perechea Niculescu/Ţig a reuşit egalarea (3-3), pentru scurt timp, deoarece Mitu şi Olaru au tranşat soarta setului cu trei ghemuri la rând (6-3). În decisiv, Monica şi Patricia au avut 1-0 şi 2-1, dar perechea Mitu/Olaru a avut o perioadă bună, concretizată în patru ghemuri consecutive (5-2), reuşind să încheie conturile cu 6-3.

De remarcat că Mitu şi Olaru şi-au creat nu mai puţin de 20 de mingi de break, din care au fructificat 7 (învinsele au transformat 6/9).

Mitu şi Olaru şi-au asigurat un cec de 45.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA la dublu

În turul secund, Mitu şi Olaru vor înfrunta învingătoarele din meciul Liudmila Kicenok (Ucraina)/Jelena Ostapenko (Letonia/N.13) şi Makoto Ninomiya (Japonia)/Sabrina Santamaria (SUA).

Citeşte şi: „La ce te gândeai la 2-5 în decisiv?“. Vezi reacţia Simonei după o revenire de senzaţie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS