17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / SCM Craiova s-a întors cu două medalii de la Cupa României de Tineret

Box / SCM Craiova s-a întors cu două medalii de la Cupa României de Tineret

La finele săptămânii trecute, la Brăila, s-a desfăşurat Cupa României de Tineret. Competiţia a fost abordată şi de clubul SCM Craiova, cu sportivii antrenaţi de Ion Dragomir şi Dora Mustăţea, respectiv Ion Joiţa.

Rafael Filip Rafailă, bronz la 64 kg

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Rafael Filip Rafailă, care a fost al treilea la categoria 64 kg, obţinând medalia de bronz. Antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea s-au arătat mulţumiţi de rezultate, având în vedere că la competiţia din Buzău au participat mai mulţi pugilişti titraţi.

„A fost prima competiţie oficială a calendarului competiţional din 2021. Ne-am prezentat cu doi sportivi la această competiţie, care, în ultimii trei ani, au fost medaliaţi la Campionatele Naţionale şi Cupa României. Este vorba despre Dragoş Stamin, la categoria de 52 kg şi Rafael Filip Rafailă, la 64 kg. Au participat 85 de sportivi din toată ţara, iar la cele două categorii la care am concurat şi noi au fost 11, respectiv 13 sportivi. Ambii noştri pugilişti au avansat în fazele superioare ale turneului, învingând câte doi sportivi, dar o medalie de bronz a obţinut doar Rafael Filip, care a pierdut la limită în semifinale, în faţa unui triplu campion naţional.

Suntem mulţumiţi de evoluţia băieţilor, mai ales că au întâlnit alţi pugilişti titraţi, cu performanţe, care evoluează la cluburi importante. Rezultatele ne satisfac şi sperăm ca la Campionatul Naţional să aducem medalii şi mai strălucitoare. Atât noi, cât şi conducerea clubului SCM suntem mulţumiţi de aceste rezultate“, a spus Ion Dragomir, pentru GdS.

Luis Camen a luat medalia de bronz, Joiţa acuză arbitrajul

La rândul său, maestrul Ion Joiţa a participat la Brăila cu doi sportivi. Cu Nae Gheorghe nu a „prins“ nicio medalie la categoria 64 de kg, în timp ce Luis Camen a „smuls“ medalia de bronz. Antrenorul Ion Joiţa consideră că rezultatul este unul nedrept şi că elevul său putea deveni chiar campion la tineret dacă deciziile arbitrilor ar fi fost juste.

„Am participat cu doi sportivi, Gheorghe Nae, la cat 64 kg şi Luis Florin Camen (elev la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu), la categoria 60 kg. Ultimul dintre ei a obţinut medalia de bronz, după ce în semifinale a cedat în faţa unui sportiv de la Suceava. Am pierdut la puncte, iar eu nu pot fi de acord cu decizia celor trei arbitri. Problema noastră este şi că nu avem unde să ne pregătim aşa cum ar trebui, pentru că de peste 10 luni avem sala în renovare, şi ne decidem de la zi la zi unde să facem antrenamente.

Nu sunt mulţumit deloc de rezultat, pentru că băiatul meu era campion la tineret în acest an dacă nu se întâmpla ce se întâmpla în semifinale. A fost viciere de rezultat. Şi pe reţelele de socializare, unde s-a putut viziona meciul după încheierea acestuia, oamenii care au cunoştinţe în box au spus că Luis trebuia să câştige. Acum nu mai avem ce face, faptul e consumat, dar o să-mi pregătesc bine sportivii, astfel încât să câştige înainte de limită, pentru că atunci nu mai are nimeni ce să zică“, a povestit Ion Joiţa.

Citeşte şi: Ana Bogdan, fără nicio şansă în faţa americancei Collins

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS