20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / 17 medalii pentru sportivii de la CSU Craiova la CN și Cupa României

Orientare / 17 medalii pentru sportivii de la CSU Craiova la CN și Cupa României

Sportivii secției de Orientare din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova au participat în perioada 22-24 ianuarie la Cupa României și Campionatele Naționale de Orientare Schi. Competițiile au inclus probele de lungă și medie distanță, care s-au desfășurat pe rețele de urme special pregătite, la altitudini cuprinse între 1000 -1200 m în zona pasului Bucin-Praid. Reprezentanții noștri au obținut 17 medalii, dintre care 9 medalii de aur, 3 de argint și 5 de bronz.

Andra Cecilia Anghel era favorita principală la câștigarea competițiilor rezervate senioarelor datorită palmaresului. Sportiva a și confirmat acest lucru prin evoluții de calitate și prin volumul antrenamentului de pregătire pe care-l efectuează la cel mai înalt nivel. Andra a câștigat atât ambele probe din campionatul național cât și Cupa României. Rezultate excelente au avut și sportivii Alexandru Blejdea și Cristian Mirea, care au obținut câte trei medalii de aur. Dacă Alexandru Blejdea se află de mulți ani printre pretendenții la medaliile de aur, surpriza dintre sportivii de la CSU a fost Cristian Mirea, care a avut evoluții foarte bune și a obținut cele trei medalii de aur la cadeți.

Un antrenor mai mult decât mulțumit

Cele trei medalii de argint au fost obținute la tineret de Mihai Mirea. Marinela Piringiu , la senioare și Costi Deaconescu, la tineret, au obținut câte două medalii de argint în proba de lungă distanță și Cupa României. Printre favoriții la titlul de campion s-a aflat și Mihai Tînțar, dar nu a avut cel mai bun randament după ce în zilele premergătoare acestui campionat a participat la competițiile militare de biatlon. El a schiat bine în prima zi și a obținut locul trei la seniori, dar în proba de medie distanță nu a trecut printr-un post de control și a ieșit din clasament.

De asemenea, antrenorul de la CSU Craiova, Emilian Minoiu, consideră că este un început de an competițional foarte bun și este mândru de evoluțiile și devotamentul sportivilor săi.

Cheia succesului în competițiile de Orientare Schi constă în abilitatea sportivilor de a interpreta harta și de a alege, fără ezitare, cele mai rapide trasee de deplasare pe o rețea complexă (pârtii de schi fond), special pregătită , pentru a trece prin locațiile de amplasare a posturilor de control în timp ce schiază cu o viteza de deplasare mare.

Citește și: Schimbare de planuri. Partida de rugby dintre România și Belgia se va juca la matineu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS