24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu se mai termină premiile pentru Hamilton. Britanicul, Personalitatea Sportivă din 2020

Nu se mai termină premiile pentru Hamilton. Britanicul, Personalitatea Sportivă din 2020

Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea Sportivă a Anului de către BBC, la capătul unui sezon 2020 remarcabil, în care a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a şaptea oară în cariera sa.

Hamilton s-a impus în faţa lui Jordan Henderson, căpitanul echipei de fotbal FC Liverpool, clasat pe locul secund, şi a primei femei jocheu care a reuşit să se impună în cursele din cadrul Champions Day, unul dintre cele mai importante evenimente hipice din Marea Britanie, Hollie Doyle, care a ocupat poziţia a treia.

Pe lista finaliştilor pentru acest premiu s-au mai aflat boxerul Tyson Fury, jucătorul de cricket Stuart Broad şi „regele” snooker-ului Ronnie O’Sullivan.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton a cucerit anul acesta a patra sa coroană mondială consecutivă în Formula 1, egalându-l pe Michael Schumacher ca număr de titluri şi doborând, totodată, recordurile de victorii (95) şi de plecări din pole position (98).

FC Liverpool, campioană a Angliei după o pauză de trei decenii, a fost desemnată Echipa Anului, în timp ce managerul său, germanul Juergen Klopp, a primit titlul de Antrenor al Anului.

Citește și: Norvegia, campioană europeană pentru a opta oară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS