16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO nouă performanță! Larisa Iordache, aur și la sol!

O nouă performanță! Larisa Iordache, aur și la sol!

Sportiva română Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu 13,450.

Iordache, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750. Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600.

Larisa Iordache a obţinut aurul de la sol în urma unei contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 13,050 şi ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exerciţiului a fost calculat greşit iniţial, ca fiind 5,2 şi nu 5,6. Gimnasta română a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Larisa Iordache încheie Europenele din Turcia cu un bilanţ de patru medalii, două de aur la bârnă şi sol, două de argint, cu echipa şi la sărituri.

Larisa Iordache mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

La bilanţul senioarelor se adaugă salba de medalii cucerite de junioare la Mersin, aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr, două medalii de argint, ambele obţinute de Maria Ceplinschi, la individual compus şi sol, şi una de bronz, câştigată de Andreea Preda, la bârnă.

Citește și: O „dublă“ fantastică. Larisa Iordache și Silviana Sfiringu, aur și argint la bârnă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS