10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafa Nadal va juca în semifinale. Deținătorul trofeului, Tsitsipas, eliminat încă din grupe

Rafa Nadal va juca în semifinale. Deținătorul trofeului, Tsitsipas, eliminat încă din grupe

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a rămas în cursa pentru câştigarea primului său trofeu la Turneul Campionilor. Acesta s-a calificat în semifinale, joi seară, după ce a reuşit să-l învingă în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-2, pe grecul Stefanos Tsitsipas, deţinătorul titlului, care părăseşte astfel competiţia găzduită de O2 Arena din Londra.

În urma acestui succes, Nadal s-a clasat pe locul secund în Grupa Londra 2020, după austriacul Dominic Thiem (nr. 3).

„Este un lucru important că am reuşit să ajung în semifinale şi sunt nerăbdător să joc împotriva lui Daniil”, a declarat Nadal, după victoria cu Tsitsipas.

Thiem, care avea deja asigurată calificarea în semifinale, a fost învins joi în două seturi, 6-2, 7-5, de rusul Andrei Rublev (nr. 8), care părăseşte însă actuala ediţie a Turneului Campionilor împreună cu Tsitsipas.

În penultimul act al competiţiei londoneze, Rafael Nadal îl va avea ca adversar pe rusul Daniil Medvedev (nr. 4), care are asigurată prima poziţie în Grupa Tokyo 1970 înaintea meciului de astăzi, cu argentinianul Diego Schwartzman. De partea cealaltă, Dominic Thiem, finalistul de anul trecut, va juca împotriva câştigătorului partidei dintre sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi germanul Alexander Zverev (nr.7).

Actuala ediţie a Turneului Campionilor, ultima care are loc la Londra, beneficiază de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, câştigătorul trofeului urmând să plece acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari.

Citește și: Judo / Rezultat extraordinar! Andreea Chițu a obținut medalia de argint la CE de la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS