16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Românii s-au oprit în optimi în a doua zi a Europenelor de la Praga

Judo / Românii s-au oprit în optimi în a doua zi a Europenelor de la Praga

Niciunul din cei şase sportivi români care au evoluat astăzi, în ziua a doua a Campionatelor Europene de judo de la Praga, nu a reuşit să treacă de optimile de finală.

La masculin, în limitele cat. 73 kg, Alexandru Raicu l-a învins în turul al doilea pe irlandezul Joshua Green, dar a pierdut meciul din optimi cu azerul Rustam Orujov. La aceeaşi categorie, Adrian Şulcă a cedat în turul secund în faţa francezului Guillaume Chaine, scrie Agerpres.

La cat. 81 kg, Marcel Cercea a câştigat în turul al doilea în faţa islandezului Sveinbjorn Iura, fiind învins în optimi de bulgarul Ivailo Ivanov.

În competiţia feminină, la cat. 63 kg, Ştefania Adelina Dobre a pierdut în optimi meciul cu Clarisse Agbegnenou (Franţa), vicecampioană olimpică şi cvadruplă campioană mondială. La această categorie, Florentina Ivănescu a fost învinsă şi ea în optimi de slovena Tina Trstenjak, fostă vicecampioană mondială.

Serafima Moscalu (cat. 70 kg) a trecut în primul tur de belgianca Gabriella Willems, dar a cedat în optimi în faţa olandezei Sanne van Dijke.

România participă cu 13 judoka la Europenele de la Praga, opt la masculin şi cinci la feminin. Sâmbătă vor evolua Alex Creţ (cat. 90 kg), Eduard Şerban (cat. 100 kg) şi Luca Kunszabo (cat. +100 kg).

Citește și: Judo / Rezultat extraordinar! Andreea Chițu a obținut medalia de argint la CE de la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS