12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisATP a confirmat: Djokovic va încheia anul 2020 pe primul loc mondial

ATP a confirmat: Djokovic va încheia anul 2020 pe primul loc mondial

Novak Djokovic a primit confirmarea oficială de la ATP că va încheia sezonul 2020 pe locul 1 mondial, pentru a şasea oară. Cu această ocazie, sârbul a egalat recordul deţinut de americanul Pete Sampras.

Matematic, Rafael Nadal, calificat în semifinalele Masters 1000 de la Paris, ar fi putut să-l depăşească pe sârb în anumite condiţii, dar spaniolul a pus capăt luptei pentru fotoliul de lider ATP după ce a anunţat că nu mai participă la turneul de la Sofia, de săptămâna viitoare.

La 33 de ani, Djokovic devine şi cel mai vârstnic jucător care încheie sezonul în vârful clasamentului mondial ATP. El a mai reuşit această performanţă în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018.

„Să-l egalez pe Pete este un vis devenit realitate. Voi face totul pentru a deveni cel mai bun, sperând că voi câştiga în continuare şi voi stabili noi recorduri în sportul pe care îl iubesc din toată inima“, a declarat Djokovic pentru ATP.

Sârbul are în palmares 17 Grand Slam-uri, la trei distanţă de cele 20 ale marilor săi rivali, Federer şi Nadal. La începutul anului, Djokovic era nr. 2 mondial, dar l-a depăşit pe Rafa Nadal pe 3 februarie, a doua zi după succesul său cu nr. 8 de la Australian Open.

Citește și: Roger Federer, de neoprit: „Nu mă voi retrage din tenis prea curând“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS