-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Advertoriale Ministrul Stroe (PNL) anunță un bazin ultra-modern în Craiova în locul Ștrandului Tineretului

Ministrul Stroe (PNL) anunță un bazin ultra-modern în Craiova în locul Ștrandului Tineretului

-

Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Stroe, investește 1,47 milioane lei în bazele sportive proprii din Craiova. În plus, ministrul a prezentat planurile noului bazin de înot, un proiect ambițios, ultra-modern, ce urmează a fi construit pe locul vechiului Ștrand Tineretului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a aflat ieri la Craiova, pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare și reparație ce au loc la Sala Sporturilor Voința și la CSM Craiova, ambele aflate în administrarea ministerului. În cadrul vizitei, acesta a dat vești bune pentru craioveni. Vechiul și cunoscutul Ștrand Tineretului, nefuncțional, va fi transformat într-un bazin nou de înot, care va fi deopotrivă centru de agrement și centru sportiv.

Stroe: Vrem să asigurăm viitorul sportului juvenil în Craiova

„Piesa cea mai importantă din acest ansamblu de investiții este un proiect foarte amplu, ce este legat de CSM și pe care îl pregătim pentru finanțare. Este vorba de refacerea vechiului Ștrand Tineretului, abandonat complet de mulți ani din păcate, cu un buget care se va ridica la câteva milioane de euro. Am început discuțiile cu cei de la Compania Națională de Investiții și probabil la anul obiectivul va beneficia de pe urma acestei mari investiții. Este un concept ultra-modern – va fi deopotrivă un centru de agrement și un centru sportiv. Vrem să avem o bază sportivă care este utilă și marelui public, și pentru inițiere în performanță, antrenamente, dar și pentru înalta performanță și competiții. Este o investiție care va completa baza sportivă din Craiova. Probabil că va fi unul dintre cele mai moderne din țară. Este o altă confirmare că Doljul și Oltenia devin un pol de investiții pentru Guvernarea PNL, în toate tipurile de infrastructură”, a declarat Ionuț Stroe.

Stroe: Vrem să asigurăm viitorul sportului juvenil în Craiova

Ministrul Tineretului și Sportului a prezentat în conferința de presă și celelalte investiții pe care MTS le va face în prezent în Craiova, în bazele existente.
“În Craiova, sportul este o pasiune, mai mult decât fotbalul, și vrem să oferim 100% și altor discipline tot sprijinul nostru, ca minister. Ne propunem să asigurăm, prin investițiile făcute, viitorul acestui oraș la nivelul sportului juvenil, pentru relansarea sportului de masă”, a declarat acesta.

Momentul principal al zilei l-a constituit vizita la CSM Craiova, unde este în derulare o investiție pentru reparații ample, de recondiționare și pentru noi dotări, cu un buget de 770 mii lei. Astfel, sunt realizate reparații la sala de lupte, la sala de forță și la spațiile de cazare pentru sportivi, urmând să fie achiziționate și instalații sportive de ultimă generație, precum și mobilier.

Reparații capitale și la Sala „Voința” plus un nou Hub ONG

Ministrul Stroe s-a oprit și la Sala Sporturilor Voința (Matei Basarab) unde se desfășoară ample lucrări de renovare. Acestea cuprind reparații aproape capitale, de la acoperiș până la parchetul sălii de jocuri. Și aici se fac investiții în instalațiile sportive: coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei, cort gonflabil pentru evenimente sportive și de tineret în exterior, valoarea totală ridicându-se la 700 mii lei.

Partea de tineret este și ea sprijinită, ministrul Ionuț Stroe vorbind de un proiect de relocare a Centrului de Tineret în incinta Bazei Turistice Craiova, în care va fi creat un Hub pentru ONGurile de tineret, cu dotări IT, calculatoare și mobilier în 8 săli de lucru.
(P)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte în urma unui grav accident petrecut pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni. Potrivit IPJ...

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Începe procesul şoferului acuzat că a ucis în bătaie...

Curtea de Apel Craiova a dispus începerea judecăţii în dosarul în care un craiovean de 31 de ani este acuzat că a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în Craiova.

Antioxidanții – marketing sau eficacitate dovedită?

Celulele corpului se află sub amenințarea constantă a radicalilor liberi, substanțe ce rezultă în mod inevitabil în urma transformării alimentelor în energie,...

Condamnați definitiv pentru trafic de droguri

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat definitiv două persoane acuzate de trafic de droguri de risc. Unul dintre inculpați a primit o pedeapsă de de patru ani și opt luni închisoare cu executare. Concubina bărbatului a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...