23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / Performanțe greu de egalat pentru sportivii de la CSU Craiova

Orientare / Performanțe greu de egalat pentru sportivii de la CSU Craiova

-

La sfârșitul săptămânii trecute, La Mușetești, Târgu Jiu și Rovinari s-au desfășurat Campionatul Național de Noapte la Orientare, etapa a III-a a Campionatului Național de Sprint Urban și Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă. Sportivii de la CSU Craiova au obținut toate medaliile de aur la seniori, o performanță demnă de remarcat și greu de doborât.

Campionatul de Noapte a avut loc la Mușetești, într-o zonă care are porțiuni ce îngreunează alergarea datorită vegetației de la sol. Seniorii au alergat pe un traseu care a măsurat 8140 m aerian, cu 18 posturi de control și 225 m diferență de nivel. Traseul la senioare a avut 6560 m aerian, cu 170 m diferență de nivel și 14 posturi de control.

Evoluția sportivilor de la CSU Craiova a fost conform așteptării. Andra Anghel a dovedit, prin evoluții constante și prin ritmul de alergare superior adversarelor, că este dificil de învins. Ea a fost prima care a luat startul, a sosit prima și, mai mult de atât, a avut de așteptat până să apară și celelalte adversare. Andra a câștigat detașat cursa, fiind urmată în clasament de colegele de club Marinela Piringiu și Veronica Minoiu. La seniori, cursa a fost foarte disputată și doar câteva secunde au despărțit locul I de II și III de IV, respectiv Roman Ciobanu de Mihai Țintar, ambii de la CSU Craiova și Alexandru Biro (CS Știința Electro Sistem Baia Mare) de George Minoiu(CSU Craiova).

Medalii după medalii pentru sportivii olteni

În etapa a III-a a Campionatului Național de Sprint Urban, găzduită de Târgu Jiu în 3 octombrie, pe podiumul de premiere la senioare au urcat Andra Anghel (locul I) și Veronica Minoiu (locul III). La seniori, Roman Ciobanu și George Minoiu s-au clasat pe locurile II și III. La categoria M18, deși are doar 15 ani, pe locul III a urcat sportivul Radu Mirea.

Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă, desfășurat duminică, 4 octombrie, la Rovinari, a aliniat la start ștafete alcătuite dintr-o sportivă și un sportiv, ambii alergând câte două curse. Prima ștafetă a echipei CSU Craiova a fost alcătuită din Andra Anghel și Roman Ciobanu, care au dominat cap-coadă cursa, mărindu-și cu fiecare schimb ecartul față de principalii urmăritori. Pe podiumul de premiere la seniori, alături de ștafeta Andra Anghel-Roman Ciobanu, care a obținut medaliile de aur, a urcat pe treapta a III-a ștafeta formată din Veronica Minoiu și George Minoiu. La tineret, ștafeta CSU Craiova, alcătuită din Cristina Croitoru și Radu Mirea, a obținut medalia de bronz.

Rezultate mari, un antrenor mândru

Antrenorul sportivilor care au impresionat la Campionatul Național de Noapte la Orientare, etapa a III-a a Campionatului Național de Sprint Urban și Campionatul Național de Sprint Ștafetă Mixtă, Emilian Minoiu, a declarat pentru GdS că este mândru de elevii săi și mulțumit de rezultatele obținute. De asemenea, acesta a mărturisit și ce așteptări are de la următoarea competiție, din luna noiembrie.

„Orice antrenor este extrem de mulțumit în momentul în care sportivii săi obțin medaliile de aur puse în joc la o competiție. Concurența a fost și este în continuare foarte mare, iar Orientarea este un sport care îmbină capacitatea atletului de a alerga, cu acea capacitate intelectuală. Poți alerga foarte bine într-o competiție, dar dacă se fac câteva greșeli tehnice și treci pe lângă postul de control sau te învârți puțin în jurul lui, pierzi timp prețios, pe care nu îl mai poți recupera. Andra este într-o perioadă foarte bună a carierei. Aleargă foarte bine, comite foarte rar greșeli de orientare și pot spune că în continuare va avea prima șansă la medalii, dacă nu cumva, Doamne Ferește, va suferi vreo accidentare.

Pentru noi va urma Campionatul Național de Semimaraton, la începutul lunii noiembrie. Suntem încrezători și sperăm ca Andra să câștige și de această dată. De partea cealaltă, la seniori, sperăm să obținem o medalie, indiferent care ar fi culoarea ei”, a spus Emilian Minoiu, antrenorul sportivilor de la CSU Craiova.

Citește și: Cristina Neagu: „Ca de fiecare dată, mă voi întoarce şi mai puternică”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS