6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirel Rădoi: „Cel mai mult mă tem de teren, nu de echipa Islandei”

Mirel Rădoi: „Cel mai mult mă tem de teren, nu de echipa Islandei”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă online, că se teme de un teren impracticabil la meciul cu Islanda, din barajul pentru EURO.

„În momentul de faţă cel mai mult mă tem de teren, nu de echipa Islandei. Chiar ieri (nr. sâmbătă) am văzut ceva postat pe un site de socializare, era o vreme ploioasă, dar era acoperită arena. Deci s-ar putea să fie, totuşi, un teren foarte bun. Suntem conştienţi că echipa care va face cele mai puţine greşeli va avea un avantaj mare de a câştiga. Cred că meciul cu Islanda se va decide în plan tactic. Islanda acum joacă 4-4-2, deci ştim că nu ne poate surprinde cu nimic. Ştim cum joacă, la fel şi ei ştiu cum jucăm. Deci poate fi un meci tactic în care o mutare de o parte sau alta să conteze la rezultatul final”, a spus Mirel Rădoi.

Faptul că la meciul de la Reykjavik vor fi spectatori în tribune nu îl deranjează pe selecționerul României.

„Nu e un dezavantaj că islandezii vor avea suporteri în tribună. Eu chiar am spus că mi-aş dori o atmosferă incendiară cu foarte mulţi spectatori pentru că eu cred că ne putem crea un avantaj. Adică ar putea fi şi pentru ei o presiune în plus din partea publicului”, a adăugat selecționerul.

Să ne axăm pe fazele fixe!

Jucând împotriva unei formații nordice, în care atuul majoritatății jucătorilor poate fi înălțimea, Rădoi va trebui să pregătească echipa în special pentru fazele fixe. De asemenea, selecționerul a mărturisit că echipa nu se va antrena pentru loviturile de la 11 metri, tocmai pentru a îi motiva și mai mult pe sportivi.

„Noi nu vom avea decât un singur antrenament împreună, marţi dimineaţă. E clar că nu vom trece, însă, la antrenamente peste pregătirea fazelor fixe, ofensive şi defensive. Le vom acorda atenţie, dar nu înseamnă că avem nu ştiu câte zile la dispoziţie pentru asta. Chiar dacă nu ar veni informaţii din partea staff-ului vizavi de fazele fixe, când joci cu echipele nordice, jucătorii oricum ştiu la ce să se aştepte. E clar că atunci când întâlneşti o echipă nordică, jocul de centrări va fi unul ridicat. De asemenea, fazele fixe vor fi periculoase. De-a lungul istoriei noi nu avem multe momente pozitive la acest capitol, dar cu siguranţă vom antrena aceste lucruri.

Sincer, ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma faptului mental. Adică să le dăm jucătorilor ideea de a câştiga meciul în cele 90 de minute, fără să ajungem la penalty-uri. Dar apoi am zis că nu putem citi dinainte parcursul jocului şi atunci am decis că o să antrenăm şi aceste lovituri”, a mai spus Mirel, citat de Agerpres.

Criticile se acceptă!

Rădoi a fost criticat de mai mulți suporteri pentru convocarea lui Mario Camora, pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria. Selecționerul a decis să nu răspundă tutuor vorbelor, pentru că nu își dorește să rămână fără susținere pe viitor.

„Nu am un mesaj pentru ei, nu am cum să am. Pentru că e clar că aş pleca în dezavantaj din prima. Pentru că ei reprezintă o mare parte a suporterilor români, au fost, sunt şi vor fi mereu în tribune. Pe când noi suntem aici acum, un mandat, depinde, apoi fiecare pleacă mai departe. Deci nu am ce să le transmit. Nu am cum să câştig nici dacă aş încerca să am o bătălie cu ei”, a precizat Rădoi.

„Silviu Lung, o pierdere pentru echipa națională”

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani. Silvică a apărat de doar 3 ori poarta primei reprezentative. A fost în, schimb, o prezenţă constantă în lotul României, „un exemplu de profesionalism şi seriozitate“.

Mirel s-a arătat surprins de decizia lui Silviu Lung și consideră că este o pierdere importantă pentru echipa națională.

„Am fost surprins de retragerea lui Silviu Lung, dar nu am încercat să intervin pentru că şi eu am fost în situaţia lui şi nimeni nu a putut să mă facă să mă răzgândesc. Dar el este o pierdere pentru noi şi echipa naţională pentru că este un jucător care apăra meci de meci într-un campionat destul de puternic. Noi însă îi mulţumim pentru tot ce a făcut la echipa naţională şi oricând va avea uşa deschisă aici”, a încheiat selecționerul Rădoi.

Citește și: Marian Drăgulescu, locul al 4-lea în finala Cupei Mondiale din Ungaria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS