20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / CSM şi SCM Craiova au venit cu medalii frumoase de la Giurgiu

Box / CSM şi SCM Craiova au venit cu medalii frumoase de la Giurgiu

Sfârşitul de săptămână a fost unul solicitant pentru o parte dintre boxerii Craiovei. La Giurgiu s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Tineret, faza semifinalelor şi finalelor, competiţie care a fost începută în luna martie şi întreruptă de pandemie. Totodată s-a consumat şi Campionatul Naţional de Seniori U22. La aceste competiţii au luat parte şi sportivii secţiilor de box din cadrul grupărilor CSM şi SCM Craiova.

Marcel Sârba l-a scos campion pe Daniele Dumitru

CSM Craiova a avut succes în ring la Campionatele Naţionale de Tineret prin Daniele Dumitru (17 ani), la categoria +91 kg. Sportivul nu l-a surprins deloc pe antrenorul său, Marcel Sârba având aşteptări mari de la acesta şi la următoarele competiţii.

„A avut trei meciuri şi le-a câştigat pe toate. Doar cu reprezentantul Bacăului a fost mai greu, pentru că au avut un arbitru care îl simpatiza, dar m-am certat cu ei. După trei reprize era 3-3 şi au întors buletinele la mese să apese arbitrii pe cine vor să dea câştigător. L-au dat pe al nostru, pe Daniele Dumitru, care a lăsat o impresie foarte bună. E primul an de tineret pentru el. În finală a boxat cu un băiat de la Slatina şi l-a învins prin abandon, după prima repriză. Acum a ieşit campion naţional de tineret, iar în luna următoare va participa la Campionatele Europene din Muntenegru. Sperăm să ia din nou aurul, că el este şi campion european. A fost de 5 ori campionul României, are 4 Cupe ale României, locul 1 în Slovacia şi Campion European. Trebuie să confirme şi în Muntenegru, pentru că s-a pregătit foarte bine! Sunt foarte mulţumit de băiat şi îmi pun mari speranţe în el. Aş vrea să se califice şi să mergem la ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice“, a spus Marcel Sârba, pentru GdS.

Constantin Cucu l-a avut de aur pe Gogoşanu

Celălalt antrenor de la CSM Craiova, Constantin Cucu, a stat mai bine la Unde 22, decât la Tineret. Cucu l-a scos campion naţional pe Constantin Petre Gogoşanu (categoria 69 Kg).
„A boxat două meciuri. În primul a luptat cu un sportiv de la Târgu Mureş, apoi cu unul de la Severin. A avut o evoluţie bună, deşi nu a mai boxat de… E al doilea meci din anul ăsta, primul a fost la Campionatul Naţional de la Iaşi, de astă primăvară. El este cel mai bun produs la nivel de seniori din Craiova în acest moment“, a declarat Constantin Cucu, pentru GdS.

CSM şi-a mai adjudecat la Under 22 o medalie de argint, prin Constantin Robert Nicolae (91 kg), şi două de bronz, prin Bogdan Cioc (63 kg) şi Victor Popescu Vlăduţoiu (75 kg).

Constantin Cucu a stat în colţul ringului şi la Campionatul Naţional de Tineret, pentru Marius Cătălin Şeicariu (64 kg).
„El a luptat pentru argint, dar nu a reuşit să treacă de un sportiv de la Olimpia Bucureşti. E bun şi bronzul şi mă bucur că a demonstrat tuturor că are potenţial“, a comentat Cucu.

„Organizarea a fost ca de pandemie: fără spectatori şi cu o grămadă de restricţii. Săptămâna viitoare mergem la Târgu Jiu, la CN de Seniori. Niciodată nu am venit cu mâna goală de la vreun concurs, pentru că am sportivi valoroşi. Una peste alta, au fost meciuri foarte echilibrate“, a mai spus Constantin Cucu.

Şi SCM are cu ce

La Giurgiu, la Campionatul Naţional de Tineret, s-a prezentat şi SCM Craiova cu un sportiv. Este vorba despre Dragoş Andrei Stamin (17 ani, 49 kg), care şi-a adjudecat medalia de bronz. Boxerul i-a mulţumit pe antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea.

„A pierdut în faţa celui care avea să devină campionul categoriei, Marian Ghiroiu, de la CSM Ploieşti. Acesta a fost al treilea meci. Se putea şi mai bine, dar, ţinând cont, că noi nu am putut să ne desfăşurăm activitatea în sală şi ne-am pregătit mai mult prin parcul ‘Nicolae Romanescu’… S-a văzut în evoluţia sportivului. În tot acest timp, cel de la Ploieşti a făcut parte din lotul României şi a beneficiat de o pregătire centralizată la Centrul Olimpic de la Bacău. El a avut meciuri, sparringuri şi s-a văzut asta şi în ring“, a explicat antrenorul Ion Dragomir, pentru GdS.

„Cu ocazia acestui Campionat Naţional aducem cea de-a şaptea medalie de la începutul anului competiţional. Am mai luat şase medalii la Naţionalele feminine. Totalizăm două medalii de aur, una de argint şi patru de bronz. Sperăm ca peste 10 zile, când va avea loc Campionatul Naţional de Juniori, la Târgu Jiu, să aducem un nou titlu naţional. În acest sens ne punem baza pe Daniel Solomon, un component al lotului naţional. Avem mare încredere în el“, a completat maestrul Ion Dragomir.

Citeşte şi: S-au stabilit gazdele turneelor Cupei României. SCMU Craiova va juca la Oradea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS