10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe: „Începând din 2021, Federaţia Română de Tenis va avea finanţare”

Stroe: „Începând din 2021, Federaţia Română de Tenis va avea finanţare”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Română de Tenis va beneficia în 2021 de finanţare de la bugetul de stat.

„Federaţia Română de Tenis a găsit în acest moment o soluţie de finanţare, urmare a unui efort pe care îl face Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Practic, există o sumă alocată de ei pentru acoperirea cheltuielilor pentru competiţiile de copii şi juniori şi pentru echipament sportiv. Există în metodologia de finanţare a Ministerului Tineretului şi Sportului un termen de 60 de zile până la care federaţiile declarate neeligibile trebuie să îşi refacă dosarul. Din păcate acest termen a expirat, dar între timp Federaţia Română de Tenis a fost recunoscută în instanţă. Practic şi-a rezolvat problemele de ordin juridic şi, bineînţeles, poate veni la finanţare. În anul 2021 vor avea buget ca orice altă federaţie din România. Toate lucrurile sunt OK şi sunt sigur că putem acorda Federaţiei Române de Tenis această finanţare blocată atâţia ani”, a declarat Stroe.

Federaţia Română de Tenis a anunţat în luna august că va acţiona în instanţă persoane din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, responsabile de refuzul finanţării de la bugetul de stat. De asemenea, FRT susţine că finanţările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT în baza unor motive lipsite de temei legal.

Conform reglementărilor Legii Sportului, Federaţia Română de Tenis va putea astfel beneficia de finanţare de la bugetul de stat prin fonduri alocate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Acesta este al treilea an în care Federaţia Română de Tenis nu primeşte finanţare de la bugetul de stat din cauza problemelor juridice.

Citeşte şi: Judo / 22 de sportivi de la loturile naţionale, infectaţi cu Covid-19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS