14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / CSU Craiova a obţinut 8 medalii la Campionatele Naţionale

Orientare / CSU Craiova a obţinut 8 medalii la Campionatele Naţionale

În perioada 10-13.09.2020, la Roman, Ștefan cel Mare și Sagna s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare, cu probele de Medie Distanță, Lungă Distanță, Ștafetă si Sprint.

Sportivii secției de Orientare a Clubului Sportiv Universitatea Craiova au obținut cinci din cele opt titluri de campion puse în joc la seniori.

Competiția a debutat în zona comunei Ștefan cel Mare cu proba de medie distanță. Sportivii craioveni au „pornit” cu dreptul, alergând foarte bine pe variante optime între posturile de control, Andra Anghel și Veronica Minoiu obţinând medaliile de aur și bronz la senioare. De asemenea, Alexandru Blejdea a reuşit în această probă o victorie mare în fața lui Ionuț Zincă, principalul favorit (de la Unirea Alba Iulia).

În zona Sagna, din apropiere de orașul Roman, în a doua zi de concurs cu proba de lungă distanţă, pe distanțele care au măsurat 13,2 km aerian, 520 m diferență de nivel cu 25 de posturi de control la seniori și 7,9 km aerian, 360 m diferență de nivel cu 15 posturi de control la senioare, tot Andra Anghel s-a clasat pe prima treaptă a podiumului. La seniori, Alexandru Blejdea a ocupat poziția a doua, fiind învins de Ionuț Zincă.

Andra Anghel, de neoprit

Suspans până în ultima clipă a fost la proba de ștafetă, desfășurată tot în zona Sagna. După primele două schimburi ( 5,9 km aerian cu 200m diferență de nivel/schimb), primele trei ștafete s-au schimbat aproape în același minut. Alexandru Blejdea a făcut o greșeală la un moment dat, care l-a costat timp prețios, şi a fost depășit decisiv de Zincă. Într-un final, sportivul de la CSU Craiova a obținut medalia de argint. Ștafeta oltenilor a fost alcătuită din Roman Ciobanu, George Minoiu și Alexandru Blejdea.

Duminică, în centrul orașului Roman, a avut loc proba de sprint, care a adus alte doua medalii de aur și una de bronz pentru CSU Craiova. Andra Anghel a dovedit că este greu de învins, câștigând clar această probă. Ea a mai fost însoțită pe podiumul de premiere de Veronica Minoiu, care a obținut medalia de bronz. Nu în ultimul rând menţionăm performanţa de la seniori reuşită de Roman Ciobanu. Acesta a obținut, în proba de sprint, medalia de aur.

Citeşte şi: Rafa Nadal, calificare la pas în optimi la Roma. Tsitsipas, de nerecunoscut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS