13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPrima mare surpriză la US Open: Karolina Pliskova, eliminată în turul doi

Prima mare surpriză la US Open: Karolina Pliskova, eliminată în turul doi

Jucătoarea Karolina Pliskova, numărul trei mondial şi principala favorită, a fost eliminată din turneul de tenis US Open. Cehoaica a fost învinsă de Caroline Garcia (Franţa) cu 6-1, 7-6 (7/2), miercuri, în runda a doua, la New York.

După ce a cedat primul set fără drept de apel în faţa numărul 50 mondial, Karolina Pliskova a fost condusă în actul secund cu 4-2, dar a reuşit să revină şi să trimită setul în tiebreak. Acolo, însă, a pierdut, înregistrând cel mai slab rezultat al său la Flushing Meadows de la înfrângerea din primul tur la ediţia 2015.

Garcia (26 ani) va juca în turul al treilea contra americancei Jennifer Brady (41 WTA). Franţuzoaica nu a ajuns până acum în optimi la US Open, iar cel mai bun rezultat al său la un turneu de Mare Slem a fost sfertul de finală din 2017 de la Roland Garros.

Japoneza Naomi Osaka, numărul 9 mondial, s-a impus facil în faţa italiencei Camila Giorgi (74 WTA), cu 6-1, 6-2, după o oră şi 10 minute. Fostul lider mondial va juca în turul al treilea, vineri, contra ucrainencei Marta Kostiuk (137 WTA), pentru un loc în optimi.

Germanca Angelique Kerber, 23 WTA, a obţinut biletul pentru turul al treilea după ce a trecut de compatrioata sa Anna-Lena Friedsam (109 WTA) cu 6-3, 7-6 (8/6). Kerber o va înfrunta pe americanca Ann Li (128 WTA) în faza următoare a competiţiei.

Alte nume importante care au părăsit competiţia sunt cehoaica Marketa Vondrousova (a 12-a favorită), Alison Rise (13), Daiana Iastremska (19), Kristina Mladenovic (30), Anastasija Sevastova (31).

La masculin nu e loc de surprize

Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas şi Alexander Zverev nu au întîmpinat probleme în turul secund de la Praga. Cei trei tenismeni din Top 10 au reuşit să treacă la handicap de sportivi mai slabi cotaţi şi astfel continuă să se lupte pentru titlu în America.

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului US Open, a dispus în patru seturi de britanicul Kyle Edmund (numărul 44 mondial), cu 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, 6-2. Djokovic a făcut mai multe erori neforţate ca de obicei, 34, dar treptat şi-a ridicat nivelul de joc şi a obţinut victoria, după trei ore şi 13 minute de joc. Pentru liderul ATP a fost a 25-a victorie din tot atâtea meciuri în 2020, următorul său adversar fiind germanul Jan-Lennard Struff.

Grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 6 mondial, s-a calificat şi el în turul al treilea, după o victorie în trei seturi în faţa americanului Maxime Cressy (168 ATP), 7-6, (7/2), 6-3, 6-4. Tsitsipas, care atinge la 22 de ani pentru prima oară acest stadiu al turneului, va juca pentru calificarea în optimi cu croatul Borna Coric.

Germanul Alexander Zverev, numărul 7 mondial, a obţinut biletul pentru turul al treilea după o victorie în patru seturi în faţa americanului Brandon Nakashima (223 ATP), cu 7-5, 6-7 (8/10), 6-3, 6-1 (2 ore 55 minute). Zverev nu a avut un meci uşor cu adversarul de 19 ani, dar a reuşit 24 de aşi, care l-au ajutat să se impună. Următorul adversar al lui Sascha Zverev va fi francezul Adrian Mannarino.

Citeşte şi: Andreea Mitu, din ce în ce mai aproape de titlu la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS