10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulturism / Gladiatorii au „rupt“ scena la Campionatele Naţionale de la Sibiu

Culturism / Gladiatorii au „rupt“ scena la Campionatele Naţionale de la Sibiu

Sibiul a găzduit la finele săptămânii trecute Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness, la cadeţi, juniori, seniori şi Masters. Acţiunea a fost de un real succes, deşi s-a desfăşurat în condiţii dificile, marcate de pandemia de coronavirus. Acest lucru l-a evidenţiat chiar maestrul Costel Torcea, directorul tehnic al tuturor loturilor naţionale al României.

„A fost foarte frumos, o organizare strictă, cu multă disciplină şi responsabilitate din partea tuturor. Cred că este cel mai reuşit campionat naţional. Se vede clar că atunci când ai reguli impuse totul merge perfect. Au fost 450 de sportivi şi organizarea a fost ireproşabilă. Şi din punct de vedere sportiv am numai cuvinte de laudă, ţinând cont că această ramură sportivă a fost lovită din plin de pandemia de coronavirus. Sunt foarte mulţumit de rezultatele copiilor şi de forma tuturor sportivilor, mai ales a celor care fac parte din lotul naţional pentru Balcaniadă şi Europene. Având în vedere că au trecut printr-o perioadă în care nu au putut să se antreneze cum trebuie, jos pălăria pentru ei! Şi domnul ministru Ionuţ Stroe, prezent la eveniment, a fost impresionat de cele văzute“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.

„Este cea mai bună participare pentru CS Gladiator Gym“

Aşa cum ne-a obişnuit, CS Gladiator Gym Craiova s-a aliniat la start şi, mai mult, a avut o evoluţie memorabilă. Conducătorul său, Costel Torcea, i-a felicitat pe sportivi pentru forma pe care au arătat-o, deşi fiecare s-a pregătit pe unde a putut.

„Avem foarte multe rezultate notabile. Este cea mai bună participare pentru CS Gladiator Gym! În toţi anii, clubul nostru a scos medalii de aur şi argint, dar anul acesta au fost cele mai multe. A fost peste aşteptările mele şi ale lui Cristi Firică (antrenorul lotului naţional de seniori – n.r.), omul care a muncit foarte mult la acest Campionat Naţional. Am avut un an greu, în care ne-am antrenat prin parc, pe câmpuri, prin grădini, pe acasă… Vreau să le muţumesc din suflet lui Petre Popa, Bianca Popa şi Adrian Mic Assan. Fără ei ne-ar fi foarte greu să ne îndeplinim visele“, a spus Costel Torcea.

Severinul găzduieşte Campionatele Balcanice

Pentru sportivii de la CS Gladiator Gym şi nu numai urmează alte două mari provocări. Prima are loc la sfârşitul acestei săptămâni, când, la Severin, se vor desfăşura Campionatul Balcanic. A doua se va consuma la mijlocul lunii septembrie şi este vorba despre Campionatele Europene. Acestea vor avea loc în Spania, la Santa Susana, în intervalul 15-21 septembrie, competiţie la care maestrul Costel Torcea a scris istorie în anii trecuţi şi este gata să lupte pentru o nouă medalie.

„Am întocmit loturile naţionale alături de Cristi Firică chiar la Sibiu, pentru că trebuiau predate foarte rapid. Pentru Campionatul Balcanic avem şapte sportivi de la CS Gladiator Gym. Este vorba despre Adina Ivaşcu, Narcisa Martin, Maria Sava, Claudia Nicolescu, Florentin Corbeanu, Francisc Andrasoni şi Alberto Şerban. La Campionatele Europene se adaugă Sebastian Pană, campionul mondial de anul trecut de la men’s psyhique junior. La Santa Susana particip şi eu. Mi-aş dori să afişez cea mai bună formă posibilă, iar de restul se ocupă arbitri. Ne dorim să obţinem cât mai multe medalii“, a punctat Costel Torcea.

Rezultatele înregistrate de sportivii de la CS Gladiator Gym:

La juniori:
-Narcisa Martin – locul 1 / bikini;
-Alberto Şerban – locul 2 / bodybuillding classic 16-20 ani;
-Narcis Ionuţ Rizea – locul 4 / men’n psyhique.

La seniori:
-Maria Sava – locul 1 / bikini senioare 158 cm;
-Narcis Martin – locul 1 şi campioana campioanelor / bikini 164 cm,
-Claudia Nicolescu – locul 1 şi campioana campioanelor / bodyfitness.
-Maria Onea – locul 3 / bikini senioare 160 cm;
-Letiţia Marin – locul 4 / bikini +172 cm;

La Masters:
-Adina Ivaşcu – locul 1 / bodyfitness peste 35 ani;
-Francis Andraşoni – locul 1 / culturism, +90 kg, 45-49 ani;
-Corbeanu Florentin – locul 1 / men’s psyhique peste 50 ani;
-Costel Torcea – locul 1 / culturism peste 50 ani.
-Ionuţ Mircea – locul 2 / men’s psyhique 45-49 ani;
-Claudiu Dogariu – locul 3 / bodybuillding classic
-Marin Letiţia – locul 4 / bikini peste 40 ani;
-Victor Popa – locul 4 / men’s psyhique 40-44 ani;
-Ionuţ Corovie – locul 5 / men’s psyhique 40-44 de ani.

Citeşte şi: Robert Licurici, noua speranţă a echipei SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS