8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / Sportivii de la CSU Craiova au fost medaliaţi la Baia Sprie

Orientare / Sportivii de la CSU Craiova au fost medaliaţi la Baia Sprie

În perioada 21-23 august, la Baia Sprie, au avut loc Campionatul Național pe Echipe – Elită, Cupa României și etapa I a Campionatului Național de Sprint Urban la Orientare.

Campionatul Național pe echipe și Cupa României au cuprins etape de lungă distanţă și etape de medie distanță. Diferența mare de nivel (325 m pe 8700 m aerian la seniori și 310 m pe 7100 m aerian la senioare în proba de LD) pe un teren frământat, cu grohotiș, elemente de microrelief și hidrografie, a generat un efort suplimentar din partea sportivilor. De asemenea, acest lucru a constituit un factor important al timpilor de alergare și implicit în clasamentul final. 

Clasamentul în campionatul pe echipe se alcătuiește prin însumarea timpilor realizați de cei mai bine clasați doi sportivi dintr-un club. Cu mici excepții generate de ordinea de start, rezultatele sunt cele pronosticate.

La senioare, Andra Anghel a dominat clar în toate probele de concurs. Aceasta a obținut atât Cupa României la senioare, cât și titlul de campioană națională pe echipe alături de Marinela Piringiu (locul III în clasamentul general și în Cupa Romaniei). La seniori, CSU Craiova a obținut medaliile de argint și bronz prin Alexandru Blejdea, Mihai Tînțar, George Minoiu și Dionisie Roșca. 

După prima etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, în ,,pole position” la senioare se află Andra Anghel urmată de Veronica Minoiu. La juniori, Mihai Mirea este principalul favorit, în timp ce la seniori Alexandru Blejdea, Mihai Țintar și George Minoiu ocupă poziția 2,3 si 4.

Citeşte şi: Alexandru Dedu: „De la Final Four mă aştept să văd bucuria de a juca handbal”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS