10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLPF a stabilit echipa sezonului în Liga 1. Doi „lei” au impresionat în 2019-2020

LPF a stabilit echipa sezonului în Liga 1. Doi „lei” au impresionat în 2019-2020

Sezonul competițional 2019-2020 s-a încheiat, iar Liga Profesionistă de Fotbal a realizat cel mai bun prim 11 din Liga 1. Printre „titulari” se regăsesc și doi jucători de la Universitatea Craiova, mijlocașii Dan Nistor și Alexandru Cicâldău.

Portar:

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 32 de ani / 28 de jocuri) – Singurul portar şi unicul străin campion cu trei echipe diferite şi-a trecut în palmares al cincilea titlu. A strâns 19 meciuri fără gol primit, fiind depăşit în istoria campionatului doar de Dumitru Stângaciu (20 de jocuri fără gol primit în sezoanele 1986/1987 și 1993/1994).

Fundași:

Andrei Burcă (CFR Cluj / 27 de ani / 21 de jocuri) – Transferat în vara anului 2019 de la FC Botoşani, s-a integrat rapid în lotul clujenilor şi a devenit om de bază în defensiva ardelenilor, cea mai bună din CASA Liga 1. Seriozitatea arătată în teren a reprezentat un mare atu în faţa exigentului antrenor Dan Petrescu.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 35 de ani / 25 de jocuri) – Indiscutabil, cel mai bun fundaş central din principala competiţie internă! Prinde pentru al treilea sezon la rând echipa campionatului. Pe lângă prestaţiile sigure din defensivă, s-a evidenţiat şi în ofensivă, în contul său fiind trecute cinci goluri. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat un aspect fără egal în rândul apărătorilor: în cele trei ediţii, Vinicius nu a fost suspendat niciodată pentru cartonaşe roşii sau cumul de galbene!

Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 30 de jocuri) – Din postura de căpitan, i-a condus pe medieşeni spre o performanţă unică în istoria clubului, prima calificare în play-off! În plus, a arătat că este un caracter puternic, dovadă fiind cele șapte goluri înscrise din penalty, cel mai bun din Liga 1 la acest capitol.

Mijlocași:

Ciprian Deac (CFR Cluj / 34 de ani / 25 de jocuri)Locomotiva CFR-ului! A tras echipa după el, a făcut diferenţa în momentele dificile. A încheiat cel mai bun sezon din carieră cu 14 goluri marcate, dintre care șapte în play-off (cel mai bun marcator) şi nouă pase decisive (patru doar în play-off, cele mai multe). Este un model de profesionalism!

Dan Nistor (Dinamo – 16 jocuri, Universitatea Craiova – 13 jocuri / 32 de ani) – Graţie celor 11 assist-
uri reuşite, Nistor a încheiat pentru al doilea sezon consecutiv în fruntea clasamentului pasatorilor decisivi. Transferul său la Universitatea le-a adus oltenilor un plus de experienţă, care i-a ajutat să lupte pentru titlu până la final.

Jonathan Rodriguez (FC Botoşani / 30 de ani / 29 de jocuri) – Argentinianul a coordonat jocul botoşănenilor, a fost fotbalistul care s-a evidenţiat prin dăruire în teren, dar şi prin calităţile tehnice deosebite. A înscris de două ori şi a oferit șase pase decisive.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 23 de ani / 32 de jocuri) – A avut un sezon fantastic! Posesor al unui bagaj tehnic deosebit, a încântat de multe ori prin deciziile surprinzătoare luate pe durata meciurilor. A fost jucătorul din lotul alb-albaştrilor cu cele mai multe reuşite ofensive: 14 goluri marcate şi șase assist-uri.

Atacanți:

Gabriel Iancu (Viitorul / 26 de ani / 28 de jocuri) – Revenit sub conducerea lui Gheorghe Hagi, şi-a găsit echilibrul şi a devenit fotbalistul decisiv pe care mulţi îl vedeau acum câţiva ani. A terminat campionatul în fruntea clasamentului golgheterilor – 18 goluri marcate. În plus, a mai reuşit opt pase decisive şi a scos două penalty-uri.

Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 25 de jocuri) – Un artist în teren, un jucător născut pentru a încânta tribunele cu execuţiile sale! A contribuit din plin la parcursul foarte bun al giurgiuvenilor cu 14 goluri, 10 pase decisive şi un penalty scos.

Florinel Coman (FCSB / 22 de ani / 28 de jocuri) – În ciuda unui parcurs oscilant al roş-albaştrilor în campionat, prestaţiile sale au fost printre cele mai bune din CASA Liga 1. A contribuit la 22 dintre reuşitele bucureştenilor: 12 goluri, nouă pase decisive şi un penalty obținut.

Antrenor:

Dan Petrescu (CFR Cluj / 52 de ani) – Fostul mare jucător al „Generaţiei de aur” scrie istorie şi ca antrenor! A devenit primul tehnician, după Dumitru Dumitriu (1994/95, 1995/96, 1996/97), care a câştigat titlul trei sezoane consecutiv şi a făcut-o pe CFR singura echipă din provincie laureată trei ediţii la rând în ultimii 93 de ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS