12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Sergio Perez va rata MP al Marii Britanii. Mexicanul a fost testat pozitiv

Formula 1 / Sergio Perez va rata MP al Marii Britanii. Mexicanul a fost testat pozitiv

Pilotul mexican Sergio Perez a fost testat pozitiv în această săptămână şi nu va participa la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, la finalul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de către organizatori şi echipa sa, Racing Point.

„Sergio e bine din punct de vedere fizic şi psihic, dar va trebui să rămână izolat, conform directivelor autorităţilor competente de sănătate publică, siguranţa prioritară pentru echipă şi pentru sport’‘, a anunţat echipa britanică.

Mexicanul este primul pilot de Formula 1 testat pozitiv de la începutul acestui sezon. Echipa sa a precizat că Perez nu a revenit în ţara natală după Marele Premiu al Ungariei, desfăşurat în urmă cu zece zile.

De la instaurarea testelor de depistare a infecţiilor cu coronavirus, la finalul lunii iunie, doar două cazuri pozitive au fost identificate în Formula 1, iar acestea au privit doi angajaţi ai circuitului Hungaroring.

Directorul general al Formulei 1, Chase Carey, a declarat înaintea primei curse a sezonului că niciun Mare Premiu nu va fi anulat din cauza unui caz pozitiv la coronavirus.

În vârstă de 30 de ani, Sergio Perez ar urma să fie înlocuit de coechipierul şi compatriotul său Esteban Gutierrez sau de belgianul Stoffel Vandoorne pentru cursa de duminică, informează Agerpres.

După primele trei etape ale sezonului (Austria, Stiria şi Ungaria), desfăşurate fără spectatori, Perez ocupă locul şase în clasamentul piloţilor.

Citește și: Naomi Osaka nu întoarce spatele US Open-ului. Nipona va juca în America

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS