17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei

Formula 1 / Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei

Plecat din pole position, Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, pe circuitul „Hungaroring“ (4,381 km), Marele Premiu al Ungariei. Aceasta a fost a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul de la Budapesta a fost completat de Max Verstappen (Red Bull Racing) și de Valtteri Bottas (Mercedes). Pe locurile următoare s-au clasat olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

Britanicul a egalat recordul lui Michael Schumacher de succese pe un circuit (opt – în cazul germanului, a fost Magny Cours).
„A fost una dintre cursele mele preferate. Am avut un ritm foarte bun şi o strategie perfectă. Ultimele două curse au fost fantastice pentru mine şi trebuie să o ţinem tot aşa“, a declarat Lewis Hamilton.

Marele Premiu al Ungariei, clasament:

În clasamentul piloţilor, Hamilton are 63 de puncte, 5 mai mult decât Bottas. Pe locurile următoare sunt Max Verstappen, 33 de puncte, Lando Norris, 26 de puncte, Alexander Albon, 22 de puncte, Sergio Perez, 22 de puncte, Charles Leclerc, 18 puncte, Lance Stroll, 18 puncte etc.

În clasamentul constructorilor, Mercedes, cu 121 de puncte, este urmată la mare distanţă de Red Bull Racing, 55 p, McLaren, 40 p, Racing Point, 40 p, Ferrari, 27 p etc.

Etapa a patra, Grand Prix-ul Marii Britanii, va avea loc pe 2 august, la „Silverstone“.

Grosjean şi Magnussen, penalizaţi la MP al Ungariei

Piloţii echipei Haas-Ferrari, francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, au primit fiecare o penalizare de câte 10 secunde după Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, nu însă şi thailandezul Alexander Albon (Red Bull).

Clasat pe locul 9, Magnussen a coborât pe locul 10, iar Grosjean, de pe 15 pe 16, în timp ce Albon a rămas pe locul 5, informează Agerpres.

Comisarii cursei au apreciat că piloţii team-ului Haas au beneficiat de un ajutor indus la pilotaj în timpul turului de încălzire de dinaintea startului, când echipa lor le-a cerut prin radio să vină la standuri pentru schimbarea pneurilor.

În schimb, comisarii au apreciat că mecanicii lui Albon nu au utilizat suflantele destinate răcirii motorului monopostului său pentru a usca locul de pe grila de start, ceea ce nu este permis.

Citeşte şi: SCM „U“ Craiova a mai transferat doi jucători. Lotul lui Pascu, aproape definitivat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS