21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDuminică va debuta a 35-a cursă pe circuitul Hungaroring, din Ungaria

Duminică va debuta a 35-a cursă pe circuitul Hungaroring, din Ungaria

A fost nevoie doar de două curse pentru ca sezonul de Formula 1 să se transforme într-un „coşmar” pentru Ferrari. Marele Premiu al Ungariei, cel de-al treilea al calendarului realizat de FIA, va fi un test important pentru managementul scuderiei. Cursa de a Hungaroring este programată duminică, de la ora 16:10.

Reamintim că duminica trecută, pe circuitul Stiriei, a avut loc un incident care i-a avut în prim-plan pe Charles Leclerc și Sebastian Vettel, la doar 300 de metri de la start. Cei doi s-au ciocnit şi au ieşit prematur din cursă.

Mercedes vine cu un moral excelent după cele două victorii obținute în debutul sezonului prin Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, însă pe de altă parte Hungaroring este circuitul unde Red Bull are cele mai multe speranțe pentru victorie în acest an. În absența unor linii drepte lungi, monopostul Red Bull are performanțe foarte bune în viraje.

Mercedes are însă avantajul statisticii. De exemplu, Lewis Hamilton are un număr record de 7 victorii pe circuitul maghiar, dintre care trei cu McLaren (2007, 2009, 2012) și patru pentru Mercedes (2013, 2016, 2018, 2019). De asemenea, a bifat şi 6 pole position-uri, astfel că este în mod natural favorit la victorie.

A 35-a cursă din istoria Formulei 1 la Hungaroring

Marele Premiu al Ungariei nu este unul dintre cele istorice. De la debutul său în sezonul 1986, cursa din Ungaria nu a ratat nici un an din campionatul mondial. Acea țară a găzduit 34 de curse pe un singur circuit, Hungaroring.

Hungaroring este un circuit care, în general, nu ține cont de puterea motorului și este de obicei mai bun pentru mașinile cu rezistență. 

Citeşte şi: Atleţii români au obţinut patru medalii la concursul de la Atena

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS