12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de masă / Antrenorul Viorel Filimon dă indicaţii din cârje, în cantonament

Tenis de masă / Antrenorul Viorel Filimon dă indicaţii din cârje, în cantonament

Loturile naţionale ale României de tenis de masă se află în acest moment la Constanţa, într-un cantonament. Viorel Filimon, antrenorul lotului național feminin, le dă indicații fetelor la antrenamente de pe scaun. Acesta nu are voie timp de două săptămâni să pună piciorul jos din cauza unei operaţii pe care a suferit-o de curând, iar acum este nevoit să se deplaseze cu ajutorul unei cârje.

Cu două zile înainte de cantonamentul de la Constanța, antrenorul echipei naționale de tenis de masă feminin a suferit o intervenție chirurgicală la rotulă și menisc la genunchiul drept.

„Nu e o mare greutate pentru mine, pentru că să supraveghezi în condițiile acestea restrictive e mai ușor decât înainte”, a spus Viorel Filimon.

„Trebuie să stea două săptămâni minim acasă, nu are voie să calce în picior, dar nu poate să stea departe de sală”, a menţionat tehnicianul grupării masculine, Andrei Filimon.

Fetele și băieții de la loturile naționale sunt deja la al treilea cantonament la mare și așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor relua competițiile.

„Îmi este foarte, foarte dor să mergem din nou la concursuri, dar pe de altă parte mă bucur că ne putem antrena împreună și suntem din nou cu echipa și așteptăm cu toții să revenim în normalitate”, a anunțat Rareș Șipoș, unul dintre componenţii lotului masculin.

„Sper să fie pentru ultima dată când stăm atâta timp în casă”

Andrei Filimon, antrenorul băieților, recunoaște că i-a fost greu să stea în casă două luni și jumătate mai ales că înainte de pandemie era mai tot timpul plecat.

„Eram obișnuit să plec, să merg în deplasări, la concursuri, la antrenamente… Două luni trebuia să stai numai în casă, a fost destul de greu, dar a trecut. Sper să fie pentru ultima dată”, a spus antrenorul băieţilor, pentru prosport.ro.

Fetele și băieții de la tenis mai au un cantonament, înaintea primului concurs oficial de după pandemie. Superliga va începe la 30 iulie și se termină la 2 august.

„Ceea ce se învață în decursul a 10 – 15 ani e greu să uiți în câteva luni, așa că ei de la primul cantonament deja sunt pe nivelul lor constant de pregătire”, a completat Viorel Filimon.

Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, Hunor Szocs și Cristi Pletea sunt sportivii aflați în cantonament la Constanţa.

Citeşte şi / Simona Halep: Sunt puţin îngrijorată să merg la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS