18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Sport Tenis de masă / Antrenorul Viorel Filimon dă indicaţii din cârje, în cantonament

Tenis de masă / Antrenorul Viorel Filimon dă indicaţii din cârje, în cantonament

Loturile naţionale ale României de tenis de masă se află în acest moment la Constanţa, într-un cantonament. Viorel Filimon, antrenorul lotului național feminin, le dă indicații fetelor la antrenamente de pe scaun. Acesta nu are voie timp de două săptămâni să pună piciorul jos din cauza unei operaţii pe care a suferit-o de curând, iar acum este nevoit să se deplaseze cu ajutorul unei cârje.

Cu două zile înainte de cantonamentul de la Constanța, antrenorul echipei naționale de tenis de masă feminin a suferit o intervenție chirurgicală la rotulă și menisc la genunchiul drept.

„Nu e o mare greutate pentru mine, pentru că să supraveghezi în condițiile acestea restrictive e mai ușor decât înainte”, a spus Viorel Filimon.

„Trebuie să stea două săptămâni minim acasă, nu are voie să calce în picior, dar nu poate să stea departe de sală”, a menţionat tehnicianul grupării masculine, Andrei Filimon.

Fetele și băieții de la loturile naționale sunt deja la al treilea cantonament la mare și așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor relua competițiile.

„Îmi este foarte, foarte dor să mergem din nou la concursuri, dar pe de altă parte mă bucur că ne putem antrena împreună și suntem din nou cu echipa și așteptăm cu toții să revenim în normalitate”, a anunțat Rareș Șipoș, unul dintre componenţii lotului masculin.

„Sper să fie pentru ultima dată când stăm atâta timp în casă”

Andrei Filimon, antrenorul băieților, recunoaște că i-a fost greu să stea în casă două luni și jumătate mai ales că înainte de pandemie era mai tot timpul plecat.

„Eram obișnuit să plec, să merg în deplasări, la concursuri, la antrenamente… Două luni trebuia să stai numai în casă, a fost destul de greu, dar a trecut. Sper să fie pentru ultima dată”, a spus antrenorul băieţilor, pentru prosport.ro.

Fetele și băieții de la tenis mai au un cantonament, înaintea primului concurs oficial de după pandemie. Superliga va începe la 30 iulie și se termină la 2 august.

„Ceea ce se învață în decursul a 10 – 15 ani e greu să uiți în câteva luni, așa că ei de la primul cantonament deja sunt pe nivelul lor constant de pregătire”, a completat Viorel Filimon.

Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, Hunor Szocs și Cristi Pletea sunt sportivii aflați în cantonament la Constanţa.

Citeşte şi / Simona Halep: Sunt puţin îngrijorată să merg la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

UEFA a stabilit posibilii adversari ai Științei din turul...

UEFA a stabilit astăzi subgrupele pentru tragerea la sorți de mâine a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova este cap...

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...

CSM Slatina a promovat oficial în Liga 2. Dublă...

CSM Slatina a reușit în această dupămasă o performanță remarcabilă. Trupa lui Mihai Ianovschi a promovat în Liga secundă din România, după...

Verstappen a produs surpriza și a câștigat Marele Premiu...

Plecat de pe poziția a patra în Marele Premiu aniversar de la Silverstone, Max Verstappen (RedBull Racing) a reușit să producă surpriza...

CFR Cluj îşi începe aventura europeană în Malta

CFR Cluj și-a aflat prima adversară din drumul spre grupele Champions League: FC Floriana, campioana din Malta. Campioana ultimelor trei sezoane de...

„U” Craiova, cap de serie în primul tur din...

„U” Craiova a pierdut titlul în Liga 1 şi va juca în primul tur preliminar din Liga Europa. Oltenii vor fi cap...