6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Ferrari a explicat motivul renunțării la Sebastian Vettel

Formula 1 / Ferrari a explicat motivul renunțării la Sebastian Vettel

Ferrari să decidă să nu-i prelungească lui Sebastian Vettel contractul în 2021 din cauza crizei de coronavirus şi a urmărilor sale, anunță conducătorul echipei italiene, Mattia Binotto, citat de AFP.

„Deşi alţi piloţi au contactat atunci scuderia, noi am spus mereu în timpul iernii, în privat şi în public, că el este prima noastră opţiune, ceea ce confirm. Ce s-a întâmplat de atunci? Coronavirusul şi pandemia, care au schimbat întreaga lume, nu doar sportul automobilistic sau Formula 1”, a declarat italianul.

Pentru a proteja financiar echipele, a fost redus plafonul cheltuielilor în vigoare începând de anul viitor, schimbarea regulamentului prevăzută în 2021 a fost amânată pentru 2022, iar monoposturile aproape îngheţate pentru 2020 şi 2021.

„Pe lângă asta, sezonul nu a început, astfel încât Sebastian Vettel nu a avut ocazia să ajungă pe pistă ca să ne arate cât este de motivat să piloteze pentru Ferrari. Aşa că Ferrari a sfârşit prin a-şi reconsidera poziţia. Noi am luat o decizie, decizia noastră, este responsabilitatea noastră şi i-am anunţat-o”, a continuat Binotto.

„Am auzit că a fost surprins. Îmi amintesc că a fost surprins, da, îl înţeleg, este destul de normal. Deşi a acceptat decizia noastră, recunosc că nici astăzi nu este mulţumit de ea, ceea ce este normal şi evident”, a adăugat el.

Anunţul despărţirii lui Vettel de Ferrari a surprins pe toată lumea la mijlocul lui mai, în condiţiile în care startul sezonului 2020, prevăzut la mijlocul lui martie în Australia, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Auto / Sesiunile de antrenamente din cadrul MP al Austriei, dominate de Lewis Hamilton

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS