22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Ionuț Stroe: Aceşti campioni sunt un exemplu public

Canotaj / Ionuț Stroe: Aceşti campioni sunt un exemplu public

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a efectuat o vizită în cantonamentul loturilor naţionale de canotaj de la Complexul Sportiv Naţional Snagov. Acesta a declarat că sportivii reprezintă un exemplu public pentru modul în care au respectat condiţiile stricte de reluare a antrenamentelor .

„Cred că vreo două săptămâni, poate nu o lună, aş rezista în această bază, în condiţiile asigurate de colegii mei, personalul angajat al Complexului Sportiv Naţional. Cred că foarte mulţi ar rezista în astfel de condiţii. Dar lăsând gluma la o parte, eu sunt tare mândru că trecem la o nouă etapă de relaxare. Acum permitem acestor campioni ai României, care au stat o lună în condiţiile stricte, să îşi reia viaţa socială, normală. Nu trebuie să spun că trebuie să fie în continuare precauţi, ca noi toţi, dar relaxăm uşor condiţiile. Pentru un sportiv de performanţă este dramatic să îşi întrerupă pregătirea, să se antreneze două luni acasă, iar apoi încă o lună în regim închis aici. Aceşti campioni sunt un exemplu public şi de aceea sunt alături de ei azi, tocmai pentru a le mulţumi. Sunt mândru că toţi sunt sănătoşi, inclusiv colegii mei de la personalul bazei. Ei au aici toate condiţiile pentru marea performanţă”, a spus Ionuț Stroe.

Sportivii se pot întoarce acasă

„Aceşti sportivi pot de acum să părăsească acest cantonament, care până acum era închis. Ei pot merge la familii, pot fi vizitaţi respectând anumite reguli. Dar eu mă bazez mai mult pe responsabilitatea şi disciplina lor. Ei ştiu foarte bine ce fac, respectă regulile nescrise, chiar şi înainte de pandemie. Acelaşi lucru de aici s-a întâmplat şi la Izvorani, acolo unde loturile olimpice s-au antrenat în ultima lună. Iar rezultatele sunt identice, zero cazuri”, a adăugat ministrul.

Alături de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, la întâlnirea cu sportivii din loturile naţionale de canotaj au mai participat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Citește și: Canotaj / Elisabeta Lipă: Vom avea cea mai mare delegaţie la Tokyo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS