10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCSM București - da, Dinamo - ba! EHF a acceptat doar formația lui Adi Vasile

CSM București – da, Dinamo – ba! EHF a acceptat doar formația lui Adi Vasile

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a primit wild card pentru ediţia viitoare a Ligii Campionilor, în timp ce, la masculin, Dinamo a fost refuzată. În schimb, „câinii” au primit statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al EHF.

Ţinând cont că formatul competiţiei masculine a fost redus la două grupe de câte opt echipe, forul european a luat în calcul în acordarea wild card-urilor următoarele: capacitatea sălii, drepturi TV, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing. Ceea ce este de înțeles este faptul că Dinamo nu s-a încadrat în aceste criterii.

Totuşi, echipa din „Şoseaua Ştefan cel Mare” este a doua rezervă, după Wisla Plock, în cazul în care vor fi echipe dintre cele 16 participante care nu vor putea să evolueze acasă din cauza problemelor legate de pandemie, anunță hotnews.ro.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală. Dar, în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare.

La feminin, în Liga Campionilor vor fi tot 16 formaţii, ca anul trecut, dar şi în această competiţie s-a schimbat formatul, cu două grupe de câte opt.

Tragerea la sorți a grupelor LC va avea loc la 1 iulie, la Viena, atât la masculin, cât şi la feminin.

Citește și: Canotaj / Elisabeta Lipă: Vom avea cea mai mare delegaţie la Tokyo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS