12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJO se vor organiza într-un mediu sigur şi liniştit, anunță guvernatorul Japoniei

JO se vor organiza într-un mediu sigur şi liniştit, anunță guvernatorul Japoniei

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în siguranţă, a declarat pentru AFP guvernatorul capitalei Japoniei, Yuriko Koike. Totodată, aceasta a promis că se va mobiliza 120% pentru ca evenimentul să poată avea loc.

„Simbol al victoriei omenirii asupra noului coronavirus, JO vor fi totuşi simplificate şi costul lor va fi redus. Vom organiza Jocurile într-un mediu sigur şi liniştit pentru sportivii şi spectatorii veniţi din străinătate, ca şi pentru locuitorii din Tokyo. Iar metodele pentru a atinge acest obiectiv, că este vorba de teste PCR sau de urmărirea contactelor, vor fi decise în viitor, după discuţii între toţi organizatorii”, a spus Yuriko Koike.

JO de la Tokyo, programate pentru vara acestui an, au fost amânate din cauza pandemiei. De atunci, responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au afirmat că Jocurile nu vor fi amânate a doua oară, ci anulate dacă virusul va împiedica din nou desfăşurarea lor în deplină siguranţă.

Citește și: Auto / Încă trei curse au fost anulate din cauza pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS