22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / Cupa Europeană a Naţiunilor, drumul României spre Cupa Mondială 2023

Rugby / Cupa Europeană a Naţiunilor, drumul României spre Cupa Mondială 2023

Federaţia Internaţională de Rugbz, World Rugby, a dezvăluit modalităţile de calificare la Cupa Mondială 2023, care va avea loc în Franţa, într-un comunicat postat luni pe site-ul său oficial.

Din cele 20 de selecţionate care vor lua parte la competiţia din Hexagon, 12 sunt deja calificate. Acestea s-au clasat pe primele trei locuri în grupele lor de la CM 2019: Africa de Sud, Anglia, Noua Zeelandă, Ţara Galilor, Japonia, Franţa, Australia, Irlanda, Scoţia, Italia, Argentina şi Fiji.

Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma fazelor de calificare regionale şi trans-regionale, a explicat World Rugby. Această fază se va încheia cu un turneu final, în noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, pentru stabilirea ultimei selecţionate calificate, informează Agerpres.

Selecţionata României va avea ocazia să îşi asigure biletul pentru CM 2023 prin intermediul Cupei Europene a Naţiunilor. Astfel, primele două clasate în această competiţie vor obţine calificarea directă la Mondialul din Franţa, în timp ce ocupanta locului al treilea va mai avea încă o şansă, la turneul de calificare din luna noiembrie 2022.

Citeşte şi: Nataţie / Constantin Popovici: Ţelul meu numărul 1 este să mă calific la Jocurile Olimpice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS