21.1 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Se „îngheață“ Serie A? Preşedintele Comitetului Olimpic Italian este sceptic

Se „îngheață“ Serie A? Preşedintele Comitetului Olimpic Italian este sceptic

Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Naţional Italian (CONI), şi-a exprimat îndoielile cu privire la posibilitatea ca Serie A să finalizeze „pe teren“ sezonul 2019-2020. El a subliniat că, din cele 15 sporturi de echipă recunoscute în Italia, doar fotbalul nu a încheiat campionatul, scrie EFE, citată de Agerpres.

„În Italia există 15 sporturi de echipă, de la handbal la fotbal american, de la baschet la patinaj, de la rugby la fotbal. 14 din 15 au oprit campionatele. 14 din 15 nu au decernat titlul. 14 din 15 nu au mai aplicat sistemul promovare-retrogradare. Doar fotbalul nu s-a încheiat pentru că este diferit şi are în jurul său multe interese“, a spus Malago.

„Îndrăznesc să spun că şi echipa de baschet Virtus Bologna sau cea de polo pe apă Pro Recco şi-ar fi dorit să câştige titlurile în disciplinele lor“, a adăugat el.

Atac la președinții de cluburi

În ultimele săptămâni, baschetul, voleiul sau rugby-ul au declarat oficial sezonul 2019-2020 închis. Doar fotbalul continuă să încerce să găsească o modalitate de a relua competiţia, pentru a nu se înregistra pierderi de zeci de milioane de euro.

Potrivit lui Malago, în unele cazuri, „încăpăţânarea preşedinţilor cluburilor din liga italiană se datorează interesului personal, mai degrabă decât binelui comun“.

„Cred că aproape toţi preşedinţii sunt condiţionaţi de poziţia cluburilor lor în clasament. Nu spun că există indivizi buni şi răi. Dar cred că este firesc să existe opinii diferite în funcţie de poziţia în care se află clubul, dacă luptau pentru a evita retrogradarea sau pentru titlu“, a mai spus preşedintele CONI.

Există trei planuri privind fotbalul

Conducerea Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) a avansat şi un termen, 31 august, pentru finalizarea stagiunii în Serie A şi începerea noului sezon în luna septembrie.

În cazul unei noi întreruperi din cauza pandemiei, FIGC a prezentat un plan B, acela de a recurge la play-off-uri. S-a stabilit chiar şi un plan C, acela de îngheţare a campionatelor şi recurgerea la o clasificare cu „coeficientul corectiv obiectiv“. Decizia Consiliului Federal trebuie validată oficial pe 28 mai.

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, şi-a exprimat satisfacţia după ce guvernul ţării sale a autorizat reluarea antrenamentelor colective. El consideră că acesta este „un pas decisiv“ pentru reluarea sezonului în Serie A la jumătatea lunii iunie.

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a convocat o întâlnire cu Gravina şi cu preşedintele Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pinto, pe 28 mai, dată la care se va decide „dacă şi când” se va relua sezonul din Serie A. 

Citește și: Alex Băluță joacă de sâmbătă pe puncte. Vezi situația la zi din Cehia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Exclusiv / Robert Petre își dorește un nou împrumut....

Robert Petre a intrat în ultimul an de contract cu Universitatea Craiova. A tot fost „uitat“ de antrenorii de la prima echipă...

Cristina Neagu și Asma Elghaoui, printre cele mai bune...

Interul stânga român Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi pivotul maghiar Asma Elghaoui (SCM Vâlcea) au fost incluse în echipa ideală a Ligii...

Gustavo a semnat un nou contract cu Universitatea Craiova

Așa cum a anunțat la ultimul interviu acordat, Gustavo Vagenin continuă la Universitatea Craiova. Astăzi, clubul i-a pus un nou contrat fotbalistului...

Cinci persoane reținute pentru atacul din Craiovița Nouă

Cinci persoane reținute pentru atacul din Craiovița Nouă

Premierul s-a întâlnit cu Orban Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, vineri, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pe tema...

Fostul episcop de Huși, cercetat pentru agresiune sexuală,...

Fostului episcop al Huşilor, Cornel Onilă, va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis,...