24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Răzvan Pîrcălabu: 15 sportivi vor relua pregătirile la Izvorani

Lupte / Răzvan Pîrcălabu: 15 sportivi vor relua pregătirile la Izvorani

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat că 15 sportivi vor începe antrenamentele la Complexul Sportiv de la Izvorani după încheierea stării de urgenţă.

„După 15 mai, vom avea şi noi 15 sportivi olimpici în cantonament la baza sportivă de la Izvorani. Prea multe nu sunt de discutat despre recomandările din ordinul autorităţilor. Nu şi-a dorit nimeni situaţia asta, nu trebuie acum să încercăm să scoatem un ţap ispăşitor. Eu zic să-i mulţumim lui Dumnezeu că au fost amânate Jocurile Olimpice cu un an. Până în toamnă sper să se închidă această problemă cu virusul COVID-19, iar de atunci să intrăm pe un făgaş normal şi să facem tot ce putem mai bine pentru sportivii noştri. Adică să îi aducem la forma cea mai bună şi să calificăm cât mai mulţi dintre ei la Jocurile Olimpice, pentru a ne îndeplini apoi obiectivele la Tokyo. Încă nu am făcut lista cu cei 15 sportivi care vor merge în cantonament la Izvorani. Dar, decât să stăm acasă, e mai bine așa. E un nou început, vom vedea pe parcurs dacă lotul trebuie suplimentat sau nu”, a spus preşedintele FRL, pentru Agerpres.

„MTS să aloce buget pentru teste”

Pîrcălabu consideră că MTS ar trebui să aloce buget federațiilor pentru testele de coronavirus.

„Nu ştiu cât costă un test de coronavirus, deci nu ştiu ce cheltuieli implică această testare a sportivilor. Dar domnul ministru ar fi bine să nu arunce la federaţii aceste lucruri. Să aloce buget şi facem teste câte doreşte dânsul. Altfel de unde? Pentru că nu a fost nimic prevăzut în bugetul pe 2020. E un virus de care nu ştia nimeni… Noi înţelegem situaţia actuală, nu acuzăm pe nimeni. Dar dacă domnul ministru spune că aceste cheltuieli cu testarea privesc cluburile şi federaţiile, atunci să ne aloce şi buget pentru aşa ceva. Aşa e normal. Pentru că noi am făcut un proiect de buget la începutul anului, de care nu ne-am mai putut ţine. Unii bani au fost trimişi înapoi la minister, alţii au rămas necheltuiţi..”, a adăugat Răzvan Pîrcălabu.

Răzvan Pîrcălabu a menţionat că până în acest moment nu a fost stabilită o dată de reluare a competiţiilor la nivelul federaţiilor internaţională şi europeană.

„Deocamdată la lupte este îngheţat totul în ceea ce priveşte competiţiile. Nu s-a luat nicio decizie. Eu sunt în contact permanent atât cu federaţia europeană, cât şi cu cea internaţională. Şi dânşii, ca şi noi, aşteaptă reluarea activităţii sportive după această pandemie. Dar când, nu se ştie. Totul depinde de cum evoluează la nivel mondial pandemia de coronavirus„, a mai afirmat Pîrcălabu.

Citește și / IFAB a aprobat: echipele vor avea voie să efectueze cinci schimbări în 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS