10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNatație / Camelia Potec: Cel puţin 7 sportivi vor intra în cantonament la Izvorani

Natație / Camelia Potec: Cel puţin 7 sportivi vor intra în cantonament la Izvorani

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat că după 15 mai, la finalul stării de urgenţă, cel puţin 7 sportivi vor intra în cantonament la Izvorani.

„Am vorbit cu ministrul, mi-a spus că nataţia va intra cu lotul olimpic în pregătire şi că în conferinţa de presă a dat doar exemplu de sporturi care pot fi practicate. De asemenea, a mai menționat că pe lista aceea vor apărea toate sporturile până la 15 mai. Deci nataţia este pe listă pentru loturile olimpice. Odată cu terminarea stării de urgenţă vor intra în cantonament 3 sportivi de la sărituri, care sunt în lotul olimpic, şi minim 4 la înot. Adică cei doi calificaţi, plus cei cu şanse de calificare, medaliaţi la FOTE anul trecut, cei mai buni din Europa la categoria lor de vârstă. Acum depinde foarte mult şi de locurile de cazare de la Izvorani, pentru că sunt limitate. În momentul de faţă se discută câte camere sunt şi numărul de oameni pe care îi putem aduce”, a declarat Camelia Potec.

Potec se încrede în MTS

Camelia a afirmat, totodată, că speră ca MTS să asigure federaţiilor sumele din contractele de finanţare aferente lunii mai, pentru a plăti testele pentru COVID-19 pe care sportivii trebuie să le efectueze înainte de a intra în cantonament.

„Sperăm să ne aprobe bani din bugetul pe care îl aveam, din contractele de finanţare. Cerem bani pentru teste, ce să facem? Contractele au fost semnate pentru anumite activităţi, care nu au mai avut loc. Sperăm ca în luna mai să nu ne ia banii înapoi cum s-a întâmplat pe martie şi aprilie şi să-i folosim pentru teste, pentru că intră în pregătirea pentru Jocurile Olimpice. Noi avem un buget, dacă nu, mergem cu puşculiţa şi facem rost, cred că asta ar fi cea mai mică problemă. O problemă ar fi că acolo în cantonament vor fi foarte mulţi oameni implicaţi, vorbim de cameriste, de bucătari, e o întreagă muncă de echipă, sperăm să fie bine„, a mai spus multipla campioană.

FRNPM are doi înotători calificaţi la JO de la Tokyo până în acest moment, Robert Glinţă (100 m spate) şi Daniel Martin (100 m spate).

Citește și: Fundația lui Federer ajută cu 1 milion de euro familiile din Africa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS